Espectacular estrena en la Fonteta en la 7DAYS Eurocup (95-58)

El València Basket va dominar una trobada en el qual va ferir de mort al ratiopharm Ulm en el tercer cuart

_MAP8720
_MAP8720

Veni, vidi, vici. El València Basket es va estrenar en la 7DAYS Eurocup per la porta gran. El d'ahir va ser un partit en el qual el geni, la qualitat i la lluentor dels taronges va passejar pel parquet de la Fonteta. Tots els jugadors, sense excepció. Els 95 punts del conjunt local van estar prou repartits sent Bojan Dubljevic amb 14 punts el màxim anotador de l'equip. Després d'ell Vladimir Jankovic amb 12, Antoine Diot amb 11 els mateixos que Pierre Oriola i Luke Sikma. En la Fonteta es va poder apreciar un partit en el qual l'equip va eixir totalment concentrat, amb ganes, fort en defensa i culminant molt bé els atacs. Durant els dos primers quarts, el ratiopharm Ulm va estar ficat en partit i no deixava que la renda valenciana pujara molt més dels deu punts. No obstant això, després del descans per als de Pedro Martínez el partit va ser un joc de xiquets en el qual quasi tot el que intentaven els eixia i on els alemanys es van convertir en un convidat de pedra a la festa. Finalment el marcador va reflectir el bon treball del València Basket amb un 95-58.

_MAP8670Pedro Martínez va posar en pista per a arrancar l'Eurocup a Antoine Diot, Joan Sastre (qui s'estrenava en la Fonteta), Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. L'equip va saltar a la pista concentrat, ràpid, amb les idees clares i amb ganes de demostrar les seues possibilitats des de l'inici. El partit va estar més o menys igualat durant el primer quart doncs la renda no va anar més enllà dels 10 punts al final dels primers deu minuts de trobada (26-16). No obstant això, el domini va ser palés des del parcial de 10-0 del minut 6 posant el marcador 15-7 amb tres cistelles consecutives de Dubljevic, una transició després de robatori de Thomas i dos tirs lliures de Diot. El segon quart va ser una mica més del mateix, el conjunt alemany cercava la fórmula d'acostar-se en el marcador però els locals amb la seua bona defensa anaven tallant i deixant sense idees el cap de l'Ulm. Els cinc punts seguits d'Oriola deixaven el marcador en 31-18 i ni tan sols la volta a pista de Günther va aconseguir rebaixar el marcador que es quedava en el descans amb un 48-34. _MAP8711

La segona meitat va començar amb els alemanys anotant però prompte Diot, Sikma i Oriola van compensar l'arrencada visitant. A partir del +20 aconseguit per Sikma amb un triple des de la cantonada en el minut 24 va ser més fàcil que mai. Els llançaments de 3 van començar a entrar en el cércol alemany de la mà de Sant Emeterio i Rafa Martínez disparant l'avantatge als +27 (67-40). Mancant 10 minuts per jugar el marcador es quedava en 71-45. En l'últim quart el ratiopharm Ulm tirava la tovallola i tan sols lluitava per frenar la sangria de punts que li estava propiciant l'equip local. La Fonteta va gaudir de valent i va reconéixer el treball i mèrit dels seus guerrers amb una gran ovació cada vegada que algun s'asseia en la banqueta. El resultat va propiciar que Pedro Martínez utilitzara els últims compassos de la trobada perquè Sam Van Rossom exercira de base assumint de nou les responsabilitats. Per la seua banda, Oriola va ampliar el seu compte anotador, Jankovic va divertir al públic amb el seu joc elèctric i, entre tots, van deixar el marcador en el 95-58 final.