Las Naves i la Universitat Popular posen en marxa l'Escola de Ciutadania

Guardar

las naves
las naves

L'Escola de Ciutadania és una experiència pilot promoguda per Las Naves i la Universitat Popular de València. Tots els pilots que es desenvoluparan -sobre economia, participació, vida saludable, mobilitat, igualtat o energia- parteixen d'una metodologia comú, l'anomenada Pedagogia de Freire o de l'Oprimit, amb què compten les experiències vitals de les persones participants, les quals es converteixen en font de coneixement.

El regidor d'Innovació i Participació Ciutadana, Jordi Peris, explica que aquest projecte «té a la ciutadania com a centre absolut, com a generador d'idees, motor i factor de transformació de la nostra ciutat, tant a escala individual com col·lectiu. Aquesta escola ens dóna la possibilitat de "despertar la consciència", un canvi de mentalitat que implica la comprensió crítica de les nostres necessitats, les seues causes i conseqüències per, a partir d'ahir, establir comparacions amb altres situacions i possibilitats que donen lloc a alternatives en el marc d'una acció eficaç i, com déiem, transformadora».

El primer projecte que estrenarà aquesta escola serà el d'Okonomia, l'Escola Popular d'Economia i tindrà lloc a la Universitat Popular Morvedre, en la plaça Roncesvalles. Segons la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives i responsable de la Universitat Popular, Isabel Lozano, "la Universitat Popular continua apostant, a través de les seues activitats, pel pensament crític, per l'empoderament de les persones i per accions formatives útils per a la ciutadania, un concepte que forma part dels objectius fundacionals d'aquesta institució i que hem recuperat la seua vigència amb el projecte municipal del Govern de la Nau per la Universitat Popular".

Okonomia és un projecte que incideix en la capacitat de qualsevol persona per a decidir com organitzar la seua economia domèstica des de la llibertat, donat que vivim en una societat en la qual l'economia cada vegada està més lluny del control de les persones, on els bancs manen i les famílies reben impactes d'informació econòmica d'una manera i amb un lèxic incomprensible, i on es generen necessitats fictícies que comporten por, i de vegades provoquen situacions econòmiques difícilment superables. «Davant aquest retracte tan fidel de la crisi, l'Escola d'Okonomia pretén crear un espai de creació de coneixement col·lectiu que ens permeta comprendre què ens està passant i com respondre davant aquestes situacions, tractarem de saber com democratitzar l'economia domèstica de les persones», afegeix Peris.

L'Escola d'Okonomia començarà el pròxim 21 de març, i se celebrarà tots els dimarts, de 19 a 21 hores durant 13 setmanes, al centre Universitat Popular Morvedre (Plaça Roncesvalles, 8). La matrícula es podrà realitzar el 20 de març.

Destacats