Els tallers 'Robotets' i 'Naturaleza eléctrica' i les visites guiades a 'Els nostres dinosaures' destaquen entre les novetats de la Ciutat dels Arts i els Ciències per al curs 2016/2017

Guardar

talleres
talleres
Els nous tallers de la Ciència a Escena 'Robotets' i 'Naturaleza eléctrica', les visites guiades a 'Els nostres dinosaures' i la pel·lícula en 3D 'Caminando entre dinosaures: planeta prehistòric 3D' són els nous continguts de l'oferta didàctica de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a 2016/2017.En 'La ciència a escena', que va comptar amb la participació de més de 17.000 escolars el curs passat, els alumnes assisteixen a demostracions i tallers amb experiments científics. Hi ha l'opció de 'La ciència a escena en el teu cole', de manera que són els mateixos divulgadors científics els que acudeixen al centre escolar per a realitzar les sessions, la qual cosa suposa un estalvi en transport i es facilita l'accés a estes experiències al nombre més gran d'alumnes possible.

Ciència per a tots

Experiments en directe, visites guiades i planetaris... els continguts s'adapten a cada nivell educatiu, d'Infantil a Batxillerat, i la temàtica és àmplia, des d'astronomia, paleontologia o biologia, fins a robòtica i noves tecnologies, entre altres camps científics. Per al nou curs s'ofereixen, junt amb els tallers 'Magia química', 'Frío, frío' o 'Científico per un día', noves sessions com 'Robotets', que introdueix als xiquets de 4 a 8 anys en el món de la robòtica mentre programen uns xicotets robots amb forma d'insecte. També es posa en marxa el nou taller 'Naturaleza eléctrica' on descobreixen els secrets del magnetisme a través de jocs amb imants, entre altres experiències.Destaquen els nous continguts dedicats a la paleontologia amb la nova exposició 'Els nostres dinosaures' en el Museu de les Ciències i la nova pel·lícula de l'Hemisfèric 'Caminando entre dinosaures: planeta prehistòric 3D'. Conéixer com era la Comunitat Valenciana fa 200 milions d'anys, descobrir criatures impressionants com el Morelladon beltrani, dinosaure originari de la localitat castellonenca i rèpliques de fins a 12 metres de longitud són alguns dels atractius de la nova exposició que per primera vegada reuneix en un mateix espai les principals troballes trobats en la Comunitat i que els escolars podran conéixer en visita lliure o guiats per divulgadors científics.Una altra de les novetats del Museu en 2016 és l'exposició 'Nikola Tesla: Idees com relámpagos', de la Fundació Telefónica, que recorre la vida i trajectòria de la figura d'este científic i inventor visionari. I en l'Hemisfèric continuen els programes de planetari en directe dissenyat per als escolars: 'L'Univers en la teua aula' amb sessions adaptades als diferents nivells educatius.

Atenció al professorat

El Programa Especial d'Educació i Ciència (CIENCIAPEC) tenen com a objectiu presentar l'oferta educativa del Museu de les Ciències i de l'Hemisfèric al professorat i als seus alumnes. Els centres poden inscriure's en CIENCIAPEC en www.cac.es/educacio i consultar les jornades especials que s'organitzen per a docents (dia del professorat) , els cursos realitzats en col·laboració amb el CEFIRE i també tenen accés a un complet material educatiu en línia (guies, fitxes, jocs etc...) per a preparar la visita a la Ciutat dels Arts i les Ciències i assentar el que aprén després de l'excursió escolar.L'atenció als professors i la seua formació continua és un altre dels objectius educatius de la Ciutat dels Arts i les Ciències. El Museu de les Ciències junt amb la Universitat Politècnica de València i el CEFIRE de València organitza la desena edició del curs 'Cómo motivar els estudiants per mitjà d'activitats científiques atractivas' que se celebra del 5 al 16 de setembre de 2016.Des de juny, més de 1.200 centres escolars de la Comunitat Valenciana i d'altres comunitats autònomes han rebut informació sobre la nova oferta didàctica del complex, que serveix de suport i complement en l'activitat docent. La campanya d'informació i visites als centres per part de personal de la Ciutat dels Arts i les Ciències continua durant setembre i octubre amb l'objectiu de traslladar al nombre més gran possible de docents tots els recursos educatius que ofereix el complex.
Destacats