‘Els nostres dinosaures’ i ‘Caminant entre dinosaures´ a l’Hemisfèric.

‘Els nostres dinosaures’ i ‘Caminant entre dinosaures´ a l’Hemisfèric.
18/07/2016 -

La Ciutat dels Arts i les ciències viatja fins al Mesozoic, l’Era dels dinosaures, amb els seus nous continguts en el Museu de les ciències i l’Hemisfèric: La mostra ‘Els nostres dinosaures’ en el Museu i la pel·lícula ‘Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D’ en l’Hemisfèric.

La Ciutat dels Arts i les ciències i la Universitat de València han organitzat l’exposició en col·laboració amb el Museu de Geologia de la Universitat de València (MGUV), la Xarxa de Museus i Col·leccions Paleontològiques de la Comunitat Valenciana i el Museu Geominero (Institut Geològic i Miner d’Espanya), entre uns altres.

Amb 2.200 metres quadrats de superfície, “Els nostres dinosaures” compta amb més de 600 peces, un 90% d’elles són reals i la resta són rèpliques i maquetes. Del total de peces el 41% són de la Comunitat Valenciana i un 19% de la resta del territori espanyol. També hi ha peces que procedeixen d’Amèrica, Xina, el Marroc, Polònia, França o Anglaterra, entre uns altres.

Estructurada en dues zones, una interior amb diferents sales que recorren l’era Mesozoica, i una altra exterior on s’exhibeixen rèpliques de grans dinosaures, l’exposició reuneix per primera vegada en un mateix espai gran part de les restes paleontològiques més importants trobats a la Comunitat Valenciana. A través d’un recorregut de quasi 200 milions d’anys, els visitants poden veure espècies impressionants, tan grans com a xicotetes, terrestres i aquàtiques, del Mesozoic, conegut com l’era dels dinosaures. També està representada la flora i fauna d’aquesta època, amb restes d’animals que convivien amb els dinosaures com a insectes, cocodrils, aus, peixos i tortugues.

Els més xicotets compten amb un espai on jugar a ser paleontòlegs i cercar fòssils en un arener situat en la zona exterior de l’exposició. Les rèpliques d’un crani, en dues parts, un fèmur, ous de dinosaure i una falange, són algunes de les peces que han de trobar.

Caminant entre dinosaures: planeta prehistòric 3D

Aquesta nova projecció de l’Hemisfèric trasllada a l’espectador a l’Alaska de finals del Cretàcic, fa 68 milions d’anys, a través de la història de dos joves Pachyrhinosaurus, grans dinosaures herbívors.

El públic segueix les aventures d’un dinosaure jove des del seu naixement, els seus amics i familiars, que realitzen al costat de tota la seua rajada una llarga migració anual per a trobar menjar. En un emocionant viatge lluitaran per sobreviure a través de les estacions i es trobaran amb diversos perills com els depredadors, la climatologia extrema o els desastres naturals.

La pel·lícula és una experiència d’immersió en 3D. Els personatges animats s’han recreat sobre fons reals. Els cossos i els moviments dels animals s’han confeccionat a partir de l’evidència fòssil i el seu comportament es deriva de la paleontologia i de com actuen els animals actuals. Fins i tot el seu llenguatge corporal ha sigut inspirat pel que sabem de la conducta animal real i aporta a aquestes criatures un realisme increïble.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra