caixa popular

Els miracles de Sant Vicent no solament es gaudeixen a València

Poblacions com Almàssera, després de participar en el concurs, també representen les obres en les seues localitats

Els miracles de Sant Vicent no solament es gaudeixen a València

Tres intensos dies en els quals quasi 300 xiquets reciten els miracles de Sant Vicent Ferrer en el concurs que organitza la Junta Central Vicentina i Lo Rat Penat. 14 Miracles en els quals els xiquets han de demostrar no solament els seus dots artístics sinó el domini del valencià. Els diferents altars que participen preparen des de mesos arrere les obres que representaran. “Cada altar elegeix el miracle que vol representar i ho preparem durant mesos per a presentar-ho al concurs que és sempre en estes dates pròximes a la festivitat de Sant Vicent” assenyala Mª Carmen Estellés, secretària de l’Altar d’Almàssera, qui afig que “les obres que es representen estan basades en els miracles que Sant Vicent va realitzar al llarg de la seua vida. Des de l’Altar d’Almàssera per a esta ocasió hem agafat un miracle que va succeir a Paterna sobre li 1300, en el qual Sant Vicent va beneir la campana del municipi perquè en els dies de tempesta en voltejar la campana esta s’anara i així es protegia les collites i la gent”.

Hui es donarà a conéixer vencedor de la present edició. Entre este diumenge i el dilluns de Sant Vicent està previst que els altars participen en els actes i realitzen prop de 100 representacions dels miracles en els diferents altars situats en la via pública.

“L’Altar d’Almàssera, a més de participar a València, és tradició que també se celebre en la nostra població. Tenim quasi 50 xiquets dins de l’associació. No tots poden participar en els teatres. Nosaltres durem a terme representacions a Almàssera el pròxim 28 i 29 d’abril en el qual celebrarem la festivitat” comentava la secretària de l’Altar d’esta població de l’Horta Nord.


Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata