Opinió

Els comptes quadren

Guardar

València tindrà en 2018 el pressupost més alt de la seua història gràcies a un augment d'ingressos obtinguts per la millora de la gestió i la inspecció de la recaptació tributària. No anem a tolerar el frau fiscal de la mateixa manera que no anem a pujar impostos. El rebut de l'IBI es manté per a tots els immobles, mentre s'ha revisat l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), que no es feia des de 2004, i l'Impost de Construcció (ICIO), que no es va revisar mai.

De la mateixa manera, s'ha millorat la gestió de la recaptació de multes de trànsit en virtut del conveni signat amb la Generalitat Valenciana i, actualment, està en negociació la signatura d'un segon conveni que també permetrà cobrar als morosos en el pagament de l'IBI. Ens estem esforçant que paguen tots, de manera que tots puguen pagar menys.En total el pressupost ascendeix a 811'3 milions d'euros, 24'6 milions més que el d'enguany i que aniran destinats a prestacions socials bàsiques, la partida de les quals puja un 10% fins a aconseguir els 127 milions d'euros. A més, el més urgent i prioritari en aquest pressupost és la despesa social, la protecció ciutadana i mobilitat, cultura i esport i la dinamització de l'economia local potenciant el foment de l'ocupació, el comerç, el turisme sostenible i l'agricultura.

Entre els compromisos que es materialitzaran el pròxim any està la convocatòria d'oposicions a policia i bombers, després d'anys de baixes, i de la carrera professional dels funcionaris. La remodelació de jardins de la ciutat i la promoció d'horts urbans, també la rehabilitació de la muralla islàmica o d'edificis com la Casa dels Bous i l'Escorxador, en el Cabanyal, o la Casa del Rellotger, a Ciutat Vella. També començaran a rebre inversions la urbanització de la parcel·la del Col·legi 103, la remodelació de la plaça de la Reina, els camps de futbol de Malilla, Sant Isidre i Olivereta, així com el condicionament de les quatre naus de Ribes en el Parc Central, destinades a esports, cultura, benestar social i educació.

I tot açò reduint el deute heretat de governs anteriors. En concret, en dos anys i mig l'Ajuntament de València ha reduït el seu deute en un 21%, i els diners que ens estalviem a pagar als bancs podem dedicar-ho als serveis que oferim per a millorar el benestar de la ciutadania. Estem en situació d'afirmar que eixe deute serà a la fi d'any de 584 milions i està previst que en 2018 descendisca a 511 milions.

Un altre aspecte destacat és el de la reducció de la mitjana de pagament a proveïdors, que fins a setembre de 2015 oscil·lava entre 40 i 60 dies i nosaltres ho hem reduït a menys de deu dies, i açò és molt important per a la xicoteta i mitja empresa perquè no han de recórrer a crèdits. El de València és un Ajuntament responsable que contribueix a la dinamització econòmica de la ciutat.

Així podem dir des del Govern de la Nau que els comptes quadren i que som el primer Consistori a aconseguir un acord per a tirar avant els pressupostos municipals que prioritzen la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, pensant en els qui més ens necessiten, fomentant la participació en la presa de decisions i impulsant la creació d'ocupació.

Destacats