40 anys fent valors Caixa popular

El Teatre Principal presenta ‘Eloísa está debajo de un almendro’, de Enrique Jardiel Poncela

GVA

El Teatre Principal presenta ‘Eloísa está debajo de un almendro’, de Enrique Jardiel Poncela
25/01/2017 -

El Teatre Principal de València presenta del 25 al 29 de gener l’obra d’Enrique Jardiel Poncela ‘Eloísa està debajo de un almendro’, en versió de Ramón Paso, besnét de l’autor, dirigida per Mariano de Paco Serrano i interpretada per Ana Azoirín, Carmela Lloret, Pedro G. de las Heras, Fernando Huesca, David Bueno, Mario Martín, Cristina Gallego, Soledad Mallol, Jorge Machín i Carlos Seguí.

És una producció de la companyia valenciana Saga Producciones, en coproducció amb GG Producción y distribución escénica.

‘Eloísa está debajo de un almendro’ és l’obra més important de Jardiel Poncela, en aquesta es pot reconèixer el més brillant, el més enginyós, el mestre de l’humor, però també el més profund.

La casa dels Briones és un manicomi on el record d’un crim del passat ha embogit la família, que no estava massa bé del cap ja. Tot és confusió i caos al principi de la comèdia fins que, gràcies a l’amor de Fernando cap a Mariana, arriba la claredat, es desvetlen els misteris i torna certa cordura a la família.

Jardiel és un dels autors més importants i influents de la literatura espanyola. Va ser la inspiració de l’anomenada ‘Altra generació del 27’. A més d’anticipar l’absurd europeu, va crear un tipus d’humor que va connectar amb la intel·lectualitat mundial i amb el públic espanyol, dos conceptes que són molt difícils de fer coincidir.

Va inventar una forma de fer les coses, una forma teatral que fregava la cinematografia. Perquè Jardiel va entendre el teatre europeu modern abans que aquest aparegués. Ell estava segur que el seu teatre, les seues creacions en general (quaranta comèdies, quatre novel·les, més de mil articles, centenars de contes curts i desenes de poemes) es comprendrien realment i serien acceptades tal com es mereixien molt després de la seua mort.

tags


gestion de talento
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

six − three =

toalletes
neteja viaria
navidad 2017
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra
fireta de nadal quart de poblet
bon nadal rafelbunyol