Elena Cebrián: “El gran repte és enfortir les mesures de prevenció”

30/06/2016 -

“Tenim condicions estructurals propícies per a grans incendis i megaincendis” ha assenyalat la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, en Les Corts Valencianes, mentre recordava els informes del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) amb que treballa el departament per a refermar l’estratègia de prevenció.

“Les projeccions de canvi climàtic indiquen major incidència i major risc a la Comunitat Valenciana”, ha prosseguit davant d’una interpel·lació del grup parlamentari Podemos, com a regió espanyola i europea especialment vulnerable davant d’esta amenaça. “El gran desafiament és enfortir les mesures de prevenció”, ha assegurat Cebrián, després d’explicar el reforç pressupostari i l’ampliació del pla de vigilància des del dia 1 de març que el nou Consell ha aplicat ja en el primer any de legislatura, a pesar de les dificultats pressupostàries i les hipoteques llegades per l’anterior govern.

Cebrián ha explicat els eixos del nou Pla Estratègic de Prevenció d’Incendis i Adaptació al Canvi Climàtic que elabora la Conselleria:

1. Control d’ignicions, amb especial èmfasi en el problema de la interfaç rural forestal i un treball encaminat a eradicar les cremes agrícoles i forestals.

2. Sensibilització, participació i conscienciació de la ciutadania, perquè “no es crema allò que es valora i es vol”, potenciant l’educació ambiental. Ha apuntat el diàleg amb la Fiscalia de cara a una nova normativa d’ús del foc no agrícola. “És necessària la implicació de tota la societat”, ha reiterat junt amb el recordatori que el 80% dels incendis obeïx a causes humanes, “perquè està compromés el paisatge que volem per a les generacions futures”.

3. Reforç de la vigilància, dissuasió i capacitat de prevenció.

4. Infraestructures de prevenció i suport a extinció. La conselleria està executant les ja programades amb caràcter plurianual i ha avançat en la redacció i contractació d’unes altres de noves.

5. Gestió d’ecosistemes i paisatges, encaminada a la reducció d’inflamabilitat, augment de la resistència i resiliència al foc i a facilitar l’extinció i disminuir la perillositat.

“En esta planificació forestal i, en general, en la política de prevenció, estem treballant estretament amb l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències”, ha destacat, subratllant al mateix temps la coordinació amb la resta d’administracions, que ha valorat de forma especialment positiva en l’extinció dels recents incendis patits a la Comunitat Valenciana. A més, ha recordat que pròximament es constituiran les meses de concertació postincendi de Bolbaite i Carcaixent.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra