El València s'emporta el partit per avorriment (0-2)

Els de Marcelino van aconseguir marcar en els últims compassos d'un partit en el qual el futbol va brillar per la seua absència

imagen85291g

[match id=521template=futbol]

El València arribava a la Romareda després d'haver desplegat el seu millor futbol en les nou jornades de Lliga disputades, amb un joc fluid i electritzant havia enamorat a tota l'afició. No obstant això, l'estrena copera va estar molt distant d'eixe joc alegre i vivaç desplegat pels de Marcelino. Vuitanta minuts va tardar el conjunt blanquinegre a obrir la caixa dels trons aragonesa. No sense abans alguna ocasió en un encontre que va dominar en possessió però en el qual va avorrir a l'afició. Per la seua banda, el Zaragoza a punt va estar de marcar el gol ximple de la jornada en pròpia porta i d'aconseguir avançar-se al València, no obstant això, no van trobar la forma d'arribar amb certa efectivitat a la porteria de Domenech. Al remat, el conjunt de Marcelino va ser solvent i es va encarrilar l'eliminatòria gràcies al gol de cap de Rodrigo i al penal marcat per Parejo.

imagen85273gEl València li'l va prendre amb calma en la primera part. Amb el ritme que el conjunt de Marcelino porta en la Lliga, i malgrat el que va assenyalar Marcelino en la prèvia, el conjunt de Mestalla va eixir adormit a la Romareda. Malgrat que tenia el domini de la pilota no va ser capaç de trobar el camí de la porteria de Ratón en estos primers 45 minuts. Alguna ocasió va haver-hi però ni Nacho Gil, un dels més actius en esta primera part, ni Orellana, ni Santi Mina van trobar el camí del gol. Corria el minut 23 quan una taconada de Mina acabava amb la rematada de Nacho Gil que se n'anà. Poc després era Orellana el que ho intentava.

A partir del minut 30 el conjunt blanquinegre es va anar despertant per a tenir les millors ocasions. Si el València estava adormit, el Zaragoza no trobava la forma d'arribar amb un poc de perill a la porteria de Doménech. El domini i control de l'esfèric ho tenia els de Marcelino i el Zaragoza es va anar deixant portar en estos primers 45 minuts, bastant tenia amb aguantar la porteria a zero. imagen85293gEn els últims compassos d'este primer temps, a punt ja d'anar cap als vestuaris, Orellana va estar a punt de marcar el tan psicològic, però Ratón va estar més llest i va realitzar una de les parades del partit. Al final, el Zaragoza seguia viu al descans. Tot per decidir, 45 minuts per a la campana.

El descans no va servir perquè isqueren amb les piles carregades. Tant el Zaragoza com el València no trobaven la forma de perforar la porteria rival. El conjunt de Natxo González va seguir a roda de l'equip visitant i a punt va estar en el 55 de protagonitzar el gol ximple de la jornada quan Papu cedia la pilota a Ratón sense mirar i a punt va estar de marcar-se en pròpia porta doncs el seu porter no va arribar i la pilota va eixir fregant el pal. El que a punt va estar de ser el 0-1 quasi es converteix en l'1-0 en les botes de Raí raure que no és capaç de batre a Domench en l'ocasió més clara per al Zaragoza.

imagen85271gDesprés d'estes dues jugades, el partit va tornar a adormir-se encara que el Zaragoza va tenir els seus millors minuts. No obstant això, quan millor estava el conjunt aragonés, va arribar Rodrigo per a, de cap, no perdonar el servei de cantonada de Parejo. Amb el 0-1 en el marcador al minut 80, el partit quedava quasi llest per a sentència. Poc més va haver-hi en els deu minuts restants. Però ja en el temps descompte Delmás derrocava a Nacho Gil dins de l'àrea de Ratón i el col·legiat xiulava la pena màxima a favor del conjunt blanquinegre. A Parejo no li va tremolar el pols i va fer pujar el 0-2 definitiu. A la rematada, després d'un partit en el qual la falta de joc va ser la tònica, el València al final va fer valdre la seua superioritat i es va adjudicar l'encontre.

Fitxa tècnica:

0. Real zaragoza: Ratón, A. Benito (Delmás, 55’), Jesús Valentín, S. Grippo, Lasure, Pombo, Zapater (Febas, 69’), Guti, Buff (Raí, 46’), Papu i Vinicius.

2. València CF: Jaume, Nacho Vidal, Paulista, Rubén Vezo, Lato, Maksimovic, Parejo, Nacho Gil, Andreas (Rodrigo, 68’), Orellana(Carlos Soler, 79’) i Santi Mina (Guedes, 76’).

Gols: 0-1, min. 80: Rodrigo, de cap. 0-2, min. 90+1: Parell, de penal.

Àrbitre: David Intervinga Jiménez, del Comité Català. Va amonestar als valencianistes Rubén Vezo (39') i Nacho Vidal (64').

Incidències: Partit d'anada d'1/16 de final de la Copa de S. M. el Rei, disputat en La Romareda.