El València Basket i els seus finals apurats...

El conjutno taronja logra una trabajada victoria en los últimos segundos (85-80)

_ap_1129
_ap_1129

El València Basket s'està acostumant als finals d'infart i, de moment, li estan eixint bé. Davant l'Alba de Berlin va aconseguir afermar una victòria en els últims segons malgrat haver dominat el marcador durant la major part de la trobada. El conjunt alemany no va donar en cap moment el partit per perdut i de la mà de Kikanovic, Atsur i Milosavljevic van sumar punts poc a poc fins a equilibrar el partit mancant uns segons que amb dos punts a baix a punt van estar d'aconseguir la victòria però Rafa Martínez i Joan Sastre van aconseguir des de la línia de tirs lliures afermar un partit i una victòria de vital importància.

El València Basket va dominar el primer quart quant a marcador però va ser incapaç de desenganxar-se doncs malgrat arribar a anar vuit a dalt mancant dos minuts per a finalitzar el primer quart (21-13) tres cistelles seguides de l'Alba de Berlin de la mà de Kikanovic i Milosavljevic van donar ales a equip alemany que turó el quart tan sols quatre a baix (24-20).

L'inici del segon quart va ser un despropòsit doncs cap dels dos equips es veia còmode en la pista i després d'una mica més de dos minuts no eren capaços de trobar el cércol. Si tots dos equips erraven, va ser l'alemany el que va trobar el camí sobretot des de la línia de triple. Precisament va ser un triple de Peyton Siva el que va posar per davant a l'Alba de Berlin per primera vegada en el encontre (28-30) mancant poc més de cinc minuts per al descans. A partir d'eixe moment, Sant Emeterio es va tirar l'equip a l'esquena per a no permetre que el conjunt alemany obrira bretxa en el marcador. Kikanonovic seguia obstinat a mantenir al seu equip per damunt però unes bones accions defensives unit a l'encert de Sant Emeterio van deixar al València Basket tres a dalt (46-43) al descans.

La segona part va començar amb un València Basket més solgut en defensa i a poc a poc arrapant punts fins a aconseguir la renda màxima fins al moment amb un +10 (48-58). No obstant això, el conjunt taronja no va aconseguir aprofitar totes les oportunitats que se li van presentar per a aconseguir obrir la bretxa definitiva en el marcador. Diferents accions de Atsur i Milosalvjevic van mantenir al llarg d'este temps als alemanys en el encontre. Però si en el tercer quart va aparéixer Sant Emeterio per a donar ales, el final de el tercer quart va tenir com a protagonista a Joan Sastre que amb un triple en els últims segons va posar el +10 una altra vegada en el marcador per a acabar amb un 68-58.

L'últim quart va mantenir la dinàmica de l'anterior amb un València Basket notant de la mà de Sastre que va posar el més 17 en el marcador (75-58). Akpinar s'obstinava a mantenir a l'Alba de Berlin en el partit però Pierre Oriola apareixia per a mantenir als de Pedro Martínez dotze a dalt (80-68) mancant quatre minuts per a acabar el partit. Encara podia passar qualsevol cosa doncs la trobada no estava tancat per part de cap equip. El València Basket va començar a fluixejar en defensa i el conjunt alemany ho va aprofitar de la mà de English , Gaffney i Milosavljevic que van posar un parcial de 0-9 (80-77) i un triple de Atsur va posar el 82-80 en l'últim minut. Els últims segons van ser d'infart però el capi i Sastre des de la línia de tirs lliures es van encarregar de no deixar escapar la victòria. Al final un 85-80 que dóna una victòria de vital importància al València Basket.