El València Basket arrasa l'Anadolu Efes Istanbul en el tercer quart (78-71)

El conjunt taronja va gestionar en l’últim quart la renda de 20 punts aconseguida després del descans

_ap_6878
_ap_6878

El València Basket estrenava la Turkish Airlines EuroLigue en la Fonteta amb una treballada victòria davant l'Anadolu Efes Istambul (78-71) en la segona jornada de la màxima competició europea. Els de Txus Vidorreta van dominar el partit en primera instància gràcies a Dubljevic i Green. El segon quart, el conjunt taronja va pagar la falta de concentració i va perdre la renda aconseguida en els primers deu minuts per a arribar empatats al descans (38-38). El tercer quart va ser un recital de bon bàsquet per part dels locals que, principalment, gràcies a l'encert de Green (amb 24 punts en finalitzar el partit) i Sastre (amb 15 en total) van arribar als últims 10 minuts amb una renda de 18 punts que van saber gestionar perquè, malgrat la reacció de l'Efes, ja no varen perdre el domini del lluminós.

_ap_7186El conjunt taronja va estrenar la Turkish Airlines EuroLigue en la Fonteta de la mà de Vives, Green, Sastre, Thomas i Dubljevic. El pivot es convertia en el primer protagonista del seu equip. El montenegrí, que jugava amb una màscara a causa de la seua fractura d'envà nasal, va imposar la seua llei sota l'anella i va dominar la pintura durant els primers compassos de l'encontre. El pivot va trobar en Green el seu millor suport i prompte van obrir bretxa en el marcador. L'Anadolu Efes Istanbul cercava les seues opcions per a evitar que els locals feren una sagnia de punts. Muric i Motum van ser els encarregats de sumar punts i trencar la forta defensa imposada pel conjunt taronja. Els primers deu minuts es van saldar amb un +6 en el marcador (19-13).

El segon quart s'estrenava amb tres triples (Van Rossom, Doornekamp i Sastre) que posava el +13 (28-15, minut 12). El València Basket va començar a tenir dificultats en defensa, gràcies al treball de Stimac, i l'Efes va ser a poc a poc trobant la forma d'entrar a l'anella local i retallar la distància. Tant Dubljevic i Pleiss es van carregar amb tres faltes personals pel que als locals se'ls podria complicar el partit. Esta tessitura va fer que Hlinason debutara amb la camiseta taronja. Faltant sis minuts per al descans, el conjunt de Perasovic havia rebaixat la distància a sis punts (28-22). Els últims cinc minuts del quart el conjunt taronja va ser sobrevivint gràcies als punts, principalment, de Green però l'Efes, apuntalat amb les cistelles de Mccollum i Stimac, va aconseguir retallar tota la distància i deixar el marcador en taules al descans (38-38).

_ap_6845Tot tornava a començar. Després d'un il·lusionant primer quart i un segon ple de distraccions i errors, l'Efes consumava la remuntada i en els primers minuts es posava al davant (38-40). Al València Basket no li va agradar i Pleiss empatava de nou (40-40) perquè Sastre retornara el domini en el marcador en dues jugades (45-40) que Green des de la línia de tirs lliures i Doornekamp des de la del triple augmentaren la diferència a +7 (49-42). El tercer quart va estar dominat pels punts de Sastre i Green aconseguint el màxim avantatge +20 en el marcador (66-46, minut 29) deixant a l'Efes amb tan sols 10 punts anotats en estos deu minuts pels 28 del València Basket.

Els últims deu minuts van començar amb un Anadolu Efes Istanbul lluitant a contracorrent per a intentar una nova proesa com ja havia demostrat en el segon quart. De fet, Mccollum va castigar durament a Sam Van Rossom, que no va tenir el seu partit, i els punts van començar a caure del costat turc arribant a baixar la diferència a 10 (68-58, minut 34). El conjunt taronja va reaccionar i va aconseguir mantenir l'avantatge amb bones defenses i gràcies a l'encert de Green, que va tancar el partit amb 24 punts i 33 de valoració, i Doornekamp en els últims compassos. Finalment la Fonteta va viure una màgica nit de bàsquet i la primera victòria en la Turkish Airlines EuroLigue d'esta nova marxa europea (78-71).