caixa popular

El Teatre Escalante estrena ‘Les aventures de T. Sawyer’ amb èmfasi en la igualtat de gènere

La companyia valenciana La Teta Calva proposa en la seua adaptació dels textos de Mark Twain personatges femenins per al protagonista, Tomasa Sawyer, i el vilà, Lady Joana

El Teatre Escalante estrena ‘Les aventures de T. Sawyer’ amb èmfasi en la igualtat de gènere
09/11/2016 -

Dins de la nova etapa de renovació sota la direcció artística de Josep Policarpo, l’Escalante Centre Teatral ha estrenat davant el públic infantil i juvenil la seua primera producció, Les aventures de T. Sawyer, de la mà de la companyia valenciana La Teta Calva, que reinterpreta aquest clàssic de Mark Twain amb èmfasi en la igualtat de gènere.

La Teta Calva presenta una adaptació inèdita en la qual Laia Cárdenas i Xavo Giménez, els seus directors, han canviat el gènere del protagonista: Tomasa Sawyer és una xiqueta valenta i juganera que obeeix a la seua inquietud de descobrir i conquistar el món, colant-se on posa «No passeu».

«En el nostre Sawyer volem fer un gir als perfils establits i que Tomasa trenque amb les idees convencionals sobre com han de comportar-se les xiquetes. No pretén ser una obra feminista, sinó plantejar sobre l’escenari la igualtat de gèneres», ha afirmat Giménez.

També hi ha altres personatges que sorprendran el públic per aquest curiós canvi de gènere, com és el cas del malvat Joe l’Indi, que es transforma en la perversa Lady Joana.

L’elenc actoral, format per Neus Alborch, Robert de la Fuente, Victoria Salvador, Juli Cantó, Leo De Bari, Carlos Amador, Merce Tienda i Xavo Giménez, interpretarà en directe la banda sonora i els efectes especials de so, altres grans atractius d’aquesta producció.

Prop de 4.000 escolars procedents de col·legis i instituts valencians ja han confirmat l’assistència a les funcions matinals programades fins a mitjan desembre.

L’escenari del Teatre El Musical (TEM) —espai al qual s’ha traslladat tota la programació de l’Escalante fins que acaben les obres del seu edifici— acolliran l’estrena d’aquesta obra que reivindica el joc, la curiositat i l’aventura com l’essència de la infància més enllà de les regles i normes establides.

L’espectacle oferirà també dues funcions obertes al públic familiar i adult el dimarts 6 i dijous 8 de desembre a les 18.00 hores.

tags

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata