El somni de la cinquena final

El València Basket tomba al FC Barcelona Lassa amb un partit molt complet (67-76)

semifinal-fcb-vbc-4q-2

El València Basket va aconseguir ahir el somni de jugar la seua cinquena final de Copa. L'any del 30 aniversari, amb un grup que es deixa la pell en cada encontre i en cada dia de treball sembla una recompensa justa. El primer i més important és arribar a la final, i ho ha aconseguit no sense patir. El segon: creure en les teues possibilitats i este equip creu i fa somiar. Enfront un Real Madrid al que li ha costat dos prorrogues arribar però que parteix com a favorit. El conjunt taronja cercarà fer valdre l'oportunitat que té per a portar-se la Copa a casa. La semifinal davant el FC Barcelona Lassa no va ser un camí de roses. El conjunt blaugrana no va vendre barat el triomf pel qual tots van haver de sumar i aportar per a arribar. Entre ells va destacar Fernando San Emeterio amb 16 punts i 18 de valoració, Dubljevic amb 13 punts i 13 de valoració i Pierre Oriola que va aparéixer en el tercer quart per a revitalitzar a l'equip i va signar en la seua primera semifinal de Copa 11 punts i 9 de valoració igual que Rafa Martínez amb 10 punts també va liderar al grup en eixe tercer quart que va trencar el partit.

Intensitat, concentració, defensa i encert amb eixa combinació va eixir el València Basket a la pista del Buesa Arena en la semifinal de la Copa del Rei davant el FC Barcelona Lassa. El primer quart va ser de clar domini taronja en el qual Bojan Dubljevic inaugurava el marcador i el primer parcial favorable de 0-7 (min. 2,5) que trencava Arrisse per a posar el 2-7 en el marcador. La bona defensa del València Basket unit a l'encert de Sant Emeterio que va tancar este quart amb 10 punts van fer que els valencians dominaren l'encontre. Quan el Barça va començar a reaccionar i va empatar el partit a 11 amb el triple de Vezenkov (faltant 03:53 per a acabar el quart). Dubljevic va intentar contestar però va fallar i el conjunt de Bartzokas es posa per primera vegada per davant en el marcador (13-11). El conjunt taronja va estar un poc erràtic, però prompte va trobar la senda de la mà de Sant Emeterio que amb els seus cinc punts en estos últims compassos del quart i al costat de Vives van posar el 17-19 en el marcador.

El segon quart va canviar les tornes. El FC Barcelona Lassa era el que va posar la defensa agressiva i el València Basket va perdre l'encert de cara a l'anella en veure's obligat a finalitzar els atacs amb complicats tirs que no obstaculitzen. El triple de Vezenkov en la primera jugada del quart va posar als blaugranes per davant en el marcador, domini que duraria tot el segon quart, ja que malgrat les errades en els últims instants provocats per bones defenses taronjas, els de Pedro Martínez no aconseguien rematar en l'anella contraria. El conjunt de Pedro Martínez tan sols va ser capaç d'aconseguir dos punts en els primers cinc minuts fins que l'entrada de Sam Van Rossom i Pierre Oriola van donar una mica d'espurna als taronjas i unit a l'encert de Sastre des del tir lliure no van deixar que el Barça s'escapara més enllà dels 9 punts en arribar al descans (38-29).

El descans li assegué bé al conjunt de Pedro Martínez que va creure en la remuntada. Va tornar a aparéixer la intensitat, l'agressivitat en defensa i la claredat d'idees en atac. A poc a poc els punts van ser pujant en el marcador fins a endollar-li un parcial de 3-19 per a plantar-se en el 41-48 gràcies als triples de Rafa Martínez (10 punts en la cambra) i de Pierre Oriola (9 punts). El conjunt taronja va ser capaç de frenar l'encert del conjunt blaugrana deixant que en la tercera cambra tan sols aconseguiren sumar 13 punts. Deixant el marcador 51-59 mancant deu minuts per a fregar el cel.

El FC Barcelona Lassa no anava a vendre la final barata pel que va estrényer les dents i va intentar la remuntada començant el quart amb un parcial de 7-0 que trencava Vam Rossom amb una safata per a posar el 63-70 en el marcador. L'últim quart calia patir i contenir l'alé per a mantenir la renda aconseguida en el tercer quart. Faltant minut i mitjà per al final el València Basket estava 9 a dalt, es permetia somiar però davant el Barça qualsevol errada o distracció pot suposar la mort amb el que l'afició va patir amb l'equip i va animar fins al final. Faltant 60 segons amb 65-74 en el marcador, amb la possessió de la pilota, el València Basket posava en peu a la seua afició en el Buesa Arena i al ritme del pasdoble 'València' certificava la passada a la final on li espera el Real Madrid.