El Servici d’Alergología de l’Hospital Clínic ja ha vacunat a més de 300 persones al·lèrgiques amb extractes de verí de vespa i abella

El Servici d’Alergología de l’Hospital Clínic ja ha vacunat a més de 300 persones al·lèrgiques amb extractes de verí de vespa i abella
04/08/2016 -

El servici d’Al·lergologia de l’Hospital Clínic de València ha vacunat ja a més de 300 persones al·lèrgiques a picadures d’himenòpters des que es va iniciar este tractament en el centre. D’estos, el 60% han rebut tractament enfront del verí d’abella i el restant 40% enfront del verí de vespa.

Els estudis epidemiològics consideren que entre un 0,8 i un 3,3% de la població general pateix una reacció sistèmica o generalitzada després de la picadura d’un d’estos himenòpters. “A pesar d’allò que s’ha voluminós d’esta xifra hi ha persones al·lèrgiques a abelles o vespes que desconeixen este tipus de tractament d’immunoteràpia i que podrien beneficiar-se de la vacunació. Per això és necessari conscienciar la població sobre la gravetat que pot arribar a tindre esta malaltia i la necessitat d’acudir a un especialista per al seu estudi i tractament” informa el doctor Peláez.

Segons les dades obtingudes en una enquesta realitzada pel servici d’Al·lergologia de l’Hospital Clínic, en 1.064 treballadors d’un complex industrial de la comunitat, el 84% referia haver patit una picadura de vespa o abella al llarg de la seua vida i la prevalença de reaccions sistèmiques o generalitzades va ser del 2,3%. Segons remarca el doctor Peláez “si extrapolem les dades a la població general, en la nostra comunitat, al voltant de 100.000 persones haurien patit una reacció generalitzada, de major o menor intensitat , i estarien en risc potencial de presentar una reacció al·lèrgica, d’igual o més gravetat, després d’una nova picadura”.

“Recentment s’ha realitzat una enquesta entre 912 metges d’Atenció Primària de diverses comunitats, sobre l’al·lèrgia al verí d’himenòpters i l’anafilaxi en què es desprén que anualment són atesos en les seues consultes una mitjana de 3,1 pacients que ha patit una reacció sistèmica després d’una picadura de vespa o abella, i el 56% d’estos professionals desconeix que la immunoteràpia (és a dir, la vacunació amb extractes de verins d’abella o vespa) té taxes d’eficàcia superiors al 90%”.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra