caixa popular

El raper Nach Scratch presentarà el seu primer llibre de poesia a València

Ara és el torn de Nach, un altre cas de metamorfosi entre la música a la literatura. El raper alacantí va llançar a la venda el seu primer llibre, Hambriento, este 10 de novembre en tota Espanya. Pertanyent a una brillant generació de hip-hop que va marcar l’escena musical en espanyol i llicenciat en Sociologia per la Universitat d’Alacant, per a Ignacio Fornés Olmo este llibre és un dels nous “desafiaments” de la seua gran carrera. Com eixa cançó que ho va fer famós.

En 2003 ja publicava Poesia difusa amb la col·laboració d’Arma Blanca en els beat box, el seu segon àlbum dels huit que ha realitzat. “La experiencia mi maestra/ yo fui su mejor discípulo/ nunca dejé en blanco capítulo”, cantava fa quasi quinze anys. Una espècie de profecia si pensem en el seu moment actual.

Nach Scratch

Este llibre de poesia, gènere que para Nach és “com un nèctar, que és la proporció perfecta de lletra i matemàtica, que és la porció més eròtica de la gramàtica”, es construeix com un conjunt de poemes sense música, sense melodia, en els quals va treballar durant quatre anys, el reflex de la seua vida i la convivència amb la solitud i el repte de l’autoconeixement. La seua influència ha crescut gràcies a les seues lectures i als artistes amb els quals ha col·laborat, entre ells, Ismael Serrano.

El raper és un estel en l’àmbit mundial. En les seues xarxes socials té a milers de seguidors (solament en Facebook, 1.800.000 likes), i és sentit en països de tota Llatinoamèrica com Mèxic, Argentina o Xile. A Espanya presentarà el seu llibre en una gira de recitals i signatures per Madrid, Barcelona, el seu natal Alacant, Bilbao i, per descomptat, València.

El dimarts 15 de novembre Nach es presentarà en Fnac Sant Agustín, en una ocasió en la qual mostrarà la seua obra i acompanyarà als seus seguidors en un viatge íntim per la seua poesia.

A veces mi soledad quiere vomitarse
como una resaca,
como una metástasis con la forma
de todas las plagas medievales.

Fragment de “Vómitos de soledad”.

Data: dimarts 15 novembre, 18.00 hrs

Lloc: Fnac San Agustín (Carrer de Guillem de Castro, 9-11, 46007 València)

tags

festival iberliria 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 5 =