El programa de Gestió del Talent de la Diputació arriba a la final del “Startup Olé & Startup Europe Awards”

El programa de Gestió del Talent de la Diputació arriba a la final del “Startup Olé & Startup Europe Awards”
08/09/2016 -

El programa de Gestió i Tornada del Talent de la Diputació de València ha sigut nominat al premi de “Millor Programa Públic de Tornada i Atracció del Talent 2016” que lliuren la Startup Olé i la Startup Europe Awards.

Es tracta d’una de les dues categories –l’altra premia a la “Millor Administració pública per a Startups”- del recentment creat premi conjunt “Startup Olé & Startup Europe Recognition Awards 2016”, amb les quals es pretén reconèixer el treball que des de les administracions públiques s’està realitzant per a recolzar i impulsar l’emprendiment a Espanya. El diputat de Projectes Europeus i responsable del programa en la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes, ha assenyalat que amb aquesta nominació “es reconeix el treball que des de la Diputació venim fent per a recolzar als nostres joves i aconseguir que tinguen un espai on créixer professionalment, sense necessitat de anar-se’n fóra”. Per a açò, la Diputació ha destinat més de quatre milions d’euros a aquest programa que s’articula en tres línies de treball: la Dipu et beca, destinada a joves estudiants universitaris i de cicles formatius; les Beques postgrau, per a llicenciats; i la Dipu t’Eurobeca, que permetrà als llicenciats realitzar pràctiques a Europa.
A més, durant l’últim curs, s’ha engegat els “Dijous europeus”, jornades obertes de comunicació sobre projectes europeus en les quals emprenedors, empreses i institucions es donen cita en la Diputació per a establir, reforçar i connectar xarxes professionals.

El programa de Gestió i Tornada del Talent de la institució valenciana, que haurà de competir amb les iniciatives del Govern basc, el Parc Tecnològic de Fuerteventura i la Direcció general de Joventut de Castella i Lleó, ja va ser premiat en 2015 amb el “European Label for Quality Internships” de l’InternsGoPro.

Els dies 7 i 8 de setembre a Salamanca

Els guardons es lliuraran en el marc de les jornades Startup Olé, que organitza la Universitat de Salamanca, el seu Parc Científic i la Comissió Europea a través de la seua iniciativa Startup Europe, els dies 7 i 8 de setembre a Salamanca. La Fundació Finnova com partner de Startup Olé ha sigut l’encarregada de coorganitzar les taules redones, “Tornada i atracció del talent emprenedor” i “Paper de l’Administració Pública en el suport a l’ecosistema emprenedor”, en les quals es presentaran les iniciatives locals nominades perquè el jurat, compost per personalitats com Isidro Laso, de Startup Europe de la Comissió Europea, i Juanma Romero, director del programa Emprende de TVE, trie al programa que demostre el major suport continu a l’emprendiment i a la contribució a l’augment de la taxa d’emprendiment a Europa.

Moderats pel director de Emprende de TVE, les iniciatives presentades per les administracions públiques espanyoles hauran d’exposar les accions que han realitzat, les propostes i els plans de suport a l’emprendiment per a l’any 2017, així com els seus programes dirigits a la tornada, atracció i retenció del talent emprenedor. Durant les jornades, a les quals assistiran més de 1.000 persones procedents de 54 països, participaran més de 100 ponents europeus, més de 100 startups d’èxit internacional, 17 grans corporacions, més de 60 inversors i plataformes de crowdfunding, més de 50 acceleradores i espais de coworking, així com 16 institucions.

Els premis

El guanyador del premi “Millor programa de Tornada i Atracció de Talent 2016” tindrà preferència per a organitzar i ser la seu de “Startup Olé 2017”, així com formar part del Jurat d’Experts per a Startup Olé 2017, a més de beneficiar-se per un any del servei EU Startup Help Desk, de la Fundació Finnova. Açò permetrà a la Diputació disposar d’informació de primera mà i personalitzada sobre convocatòries de finançament Europeu, esdeveniments i cerca de socis vinculats a emprenedors en la Unió Europea per als seus programes i instruments de suport.

La Startup Europe Awards és una iniciativa promoguda per la Comissió Europea i implementada per Finnova en col·laboració amb Startup Europe, amb el propòsit de crear una aliança d’entitats de suport a l’emprendiment i la innovació i així incrementar la taxa d’activitat emprenedora en la Unió Europea, que actualment arriba al 8% segons Eurostat. D’altra banda, pretén reconèixer el dur treball dut a terme per les startups dirigides per europeus i establides a Àsia, Europa, Llatinoamèrica, Israel, Emirats Àrabs i Estats Units.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra