El PIB creix un 3,2% en 2016 després de mantenir el seu augment en el quart trimestre en el 0,7%

La taxa del 0,7% en el tercer trimestre és una desena menys que la benvolguda en el segon trimestre

El PIB creix un 3,2% en 2016 després de mantenir el seu augment en el quart trimestre en el 0,7%
30/01/2017 -

El Producte Interior Brut (PIB) generat per l’economia espanyola registra una variació del 0,7% en el quart trimestre del 2016 respecte al trimestre precedent, segons l’Estimació avance del PIB trimestral elaborat per l’INE (Institut Nacional d’Estadística). Esta taxa és similar a la registrada en el trimestre anterior.

El Producte Interior Brut (PIB) generat per l’economia espanyola, mesurat en termes de volum encadenat amb referència l’any 2010, registra un creixement trimestral del 0,7% en el tercer trimestre del 2016. Esta taxa és una desena menor que la benvolguda per al segon trimestre.

En termes anuals, la taxa de creixement del PIB és del 3,2%, dues desenes inferior a la del trimestre anterior, com a conseqüència d’una menor aportació de la demanda nacional al creixement agregat, que queda parcialment compensada per una major contribució de la demanda externa.

Les taxes de creixement trimestral i anual per al tercer trimestre coincideixen amb les publicades en l’Estimació avance del PIB trimestral del passat dia 28 d’octubre. Així mateix, d’acord a la política habitual de revisions de la CNTR, els trimestres de l’any obert estan actualitzats sobre la base de l’última informació disponible, la qual cosa ha pogut suposar algunes modificacions respecte a les dades publicades anteriorment.

Pel que es refereix a l’entorn europeu, en el tercer trimestre del 2016 la Unió Europea (UE-28) experimenta un creixement trimestral del 0,4%, similar al registrat en el trimestre precedent. Per la seua banda, l’Eurozona (UEM-19) registra una variació del 0,3%, també similar a la del trimestre anterior. Entre les principals economies europees el comportament és dispar. D’una banda, França i Itàlia presenten taxes de creixement superiors a les del trimestre precedent (França del 0,2% enfront del –0,1% i Itàlia del 0,3% enfront del 0,0%). D’altra banda, Alemanya, Regne Unit i Bèlgica registren creixements inferiors als del trimestre anterior (Alemanya del 0,2% enfront del 0,4%, Regne Unit del 0,5% enfront del 0,7% i Bèlgica del 0,2% enfront del 0,5%).

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra