caixa popular

El Perelló es prepara per a viure la VI Fira Gastronòmica de la tomaca

El Perelló es prepara per a viure la VI Fira Gastronòmica de la tomaca
12/05/2017 -

Perelló es prepara per a celebrar, el primer cap de setmana de juny, la Fira Gastronòmica de la tomaca, que enguany arriba a la sisena edició batent tots els rècords de participació. Més d’un centenar d’expositors es disposaran del 2 al 4 de juny en un recinte firal que tornarà a abarcar la Via Sucronense i els carrers Escoles, Menorca i Castelló. Per allí s’espera que tornen a passar milers de persones disposades a disfrutar dels tasts, demostracions i demés activitats programades, i com no, de los dos grans novetats d’aquesta edició: un a actuació musical flashmob a càrrec de l’Agrupació Musical de El Perelló i un concert acústic la nit del dissabte en la zona dels pubs.

L’evolució d’este certamen gastronòmic ha estat a l’alça any rere any, superant-se sempre tant el nombre d’expositors com el de visitants. El Perelló ha sabut, per tant, ‘vendre’ un dels seus principals al·licients (que no l’únic) com és la tomaca.

I és que cultivada al Parc Natural de l’Albufera, la tomaca de El Perelló és una tomaca de qualitat que posseix un alt contingut nutricional, gràcies a un cultiu de producció integrada mitjançant mètodes naturals, el que li dóna tot el seu sabor i el fa tan únic i cobejat. A banda de les diferents classes d’esta especial tomaca, com la tomaca valenciana, la tomaca bombó o la tomaca raf, la Cooperativa Unió Protectora (Unipro) de El Perelló també oferirà una gran varietat de productes hortofrutícoles locals.

Entre els expositors presents a la Fira Gastronòmica de la tomaca es podran trobar olivers, vitivinicultors, cervesers, restaurants, carnisseries i pastisseries, entre molts altres. Destaca cada any la Cooperativa Unió Protectora, que tornarà a oferir les diverses varietats de tomaca, cultivades mitjançant tècniques de producció tradicionals en els arenals de El Perelló.

La Fira no només comptarà amb un gran nombre d’expositors tant locals com de la província, sinó també amb representants de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya, als quals acompanyarà el mercat artesanal valencià amb els seus expositors de productes típics manufacturats. Tampoc s’obliden els promotors de la Fira dels més menuts, que es divertiran jugant amb inflables, animadors infantils i altres atraccions a la zona infantil habilitada.

La inauguració de la Fira tindrà lloc a les set de la vesprada del divendres 2 de juny, i amb ella tots els presents podran disfrutar de la gran oferta gastronòmica i comercial que oferix El Perelló. L’horari firal serà divendres, des de les 19h a les 22h; el dissabte, des de les 10h a les 14:30h i des de les 17h fins a les 22h; i el diumenge, des de les 10h a les 14:30h i des de les 17h fins a les 21h. Enguany, durant la inauguració de la Fira tindrà lloc una flash-mob a càrrec de l’Agrupació Musical de El Perelló; i dissabte a la nit hi haurà un concert acústic en l’Avinguda Isaac Peral. Durant la Fira i les Jornades Gastronòmiques, s’habilitaran zones d’aparcament no vigilat al costat del Càmping Sant Pasqual, a la carretera CV-500.

VI JORNADES GASTRONÒMIQUES

Paral·lelament a la Fira Gastronòmica de la tomaca, El Perelló celebrarà també les Jornades Gastronòmiques de la tomaca, que igualment complix sis edicions. Així, fins a set restaurants perelloners oferiran –del 2 a
l’11 de juny- menús innovadors elaborats amb tomaca de El Perelló. Als restaurants Casa Chiva, Nàutic, The Corner, Llobarro, Casa Pili, Sotavent i Casa Jerónimo, qui ho desitje podrà delectar-se amb l’excepcionalitat en sabor i qualitat de la tomaca de El Perelló amb menús de dos entrants, plat principal i postres servits en els mateixos restaurants i per només 24 euros.semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + deu =