El Palau de les Arts acull l’estrena de l’òpera escolar ‘La mare dels peixos’, basada en la rondalla d’Enric Valor

Foto: Diliff

El Palau de les Arts acull l’estrena de l’òpera escolar ‘La mare dels peixos’, basada en la rondalla d’Enric Valor

El Palau de les Arts acull hui divendres, 16 de desembre, l’estrena de l’òpera escolar ‘La mare dels peixos’, basada en la rondalla d’Enric Valor, en la qual participen un centenar d’alumnes de Primària, Secundària, escoles de música i músics professionals.

Al concert, que se celebrarà a la Sala Martin i Soler del Palau, està prevista l’assistència de la família de l’escriptor i gramàtic Enric Valor, així com de la secretaria autonòmic de Cultura, Albert Girona, el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i del director general de Política Educativa, Jaume Fullana.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha cedit l’espai del Palau de les Arts per a poder dur a terme la representació de l’òpera i poder culminar d’aquesta manera el projecte innovador escolar que també ha rebut el suport econòmic de la Direcció General de Política Educativa.

En concret, aquest projecte innovador, caracteritzat per un fort vessant educatiu, compta amb la participació d’alumnes de l’Institut de Secundària Arabista Ribera de Carcaixent i del CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser, així com de les escoles de música de la xarxa de Federació de Societats Musicals. Així mateix, participen en la seua posada en marxa la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

‘La mare dels peixos’ serà la primera òpera en valencià inspirada en els texts de la rondalla d’Enric Valor. La composició musical realitzada per Jorge Sastre inclou una orquestra de cambra, cors de xiquets i xiquetes, veus solistes, electrònica i efectes de so que seran interpretats per l’alumnat a través del sistema Soundcool.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + three =

obra pi escalante
cirsa prize pool
visita gandia
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra