El MuVIM acull una jornada d’ajuda a les persones sense llar organitzada per Sant Joan de Déu

Les activitats de sensibilització i captació de fons es realitzaran aquest proper diumenge i comptaran amb un programa que inclou mercat solidari, exposició i taula redona

El MuVIM acull una jornada d’ajuda a les persones sense llar organitzada per Sant Joan de Déu

Aquest proper diumenge, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les persones sense llar, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), serà escenari d’una jornada de sensibilització i captació de fons que organitza el Centre Sant Joan de Déu, amb el propòsit de visibilitzar la realitat de les persones sense llar i promoure la millora social mitjançant la col·laboració de la ciutadania valenciana.

Les activitats començaran a les 11:00 hores del matí amb un ‘Café solidari’ a l’explanada del museu, on es posaran a la venda productes solidaris i artesanals i es podrà escoltar música en directe. Els donatius es destinaran, de forma íntegra, al programa de la xarxa d’habitatges de Sant Joan de Déu.

A les 12:00 hores, tindrà lloc la inauguració de la instal·lació ‘Casa / Llar’, de l’artista Raquel Rodrigo, ubicada al hall del MuVIM. Es tracta d’una reflexió oberta i participativa en relació a les persones sense llar.

Posteriorment, al saló d’actes del museu, se celebrarà una xerrada-col·loqui en la que intervindran la mateixa Raquel Rodrigo, qui presentarà l’obra amb motiu de la campanya ‘Teixint complicitats per a que ningú es quede enrere’, la regidora de Desenvolupament Humà a l’Ajuntament de València, Consol Castillo, a més de Joan Uribe, antropòleg i director de Serveis Socials de Sant Joan de Déu a Barcelona i membre de la Federació Europea d’Associacions Nacionals que treballen amb persones sense llar (Feantsa). El col·loqui estarà moderat per Isabel Tortajada, treballadora social i directora dels Serveis Socials del col·lectiu a València.

Col·lectiu d’ajuda a les persones sense llar

Els Serveis Socials de Sant Joan de Déu constitueixen una entitat amb més de 125 anys d’història a la ciutat de València, orientada des del 1992 a treballar en benefici de les persones sense llar. Segons apunten des del col·lectiu, la seua missió resideix en acollir a les persones necessitades, respectant la seua dignitat, cuidant i promovent la seua qualitat de vida. Per això, treballen des de la intervenció social, tractant d’oferir les oportunitats i atenció necessària a totes les persones en aquesta situació, mitjançant l’aplicació de diferents programes socials i terapèutics.

tags

plataforma per la lengua

gva
Compartir

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 16 =