caixa popular

El Museu Valencià d’Etnologia presenta el llibre ‘El paisaje como categoría analítica’

El Museu Valencià d’Etnologia presenta el llibre ‘El paisaje como categoría analítica’
27/09/2016 -

La biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia continua el cicle «En veu alta a la biblioteca» amb la presentació del llibre El paisaje como categoría analítica: cultura y naturaleza en el Parque Natural de las Hoces del Cabriel, d’Àngela Calero, guanyadora del V Premi d’Investigació Joan Francesc Mira.

La presentació tindrà lloc hui, dimarts 27 de setembre, a les 19 h en la sala de lectura de la biblioteca del Museu. Pablo Vidal, professor de la Universitat Catòlica de València i autor del pròleg del llibre, serà l’encarregat de presentar l’autora.

Aquest llibre és el resultat d’una investigació etnogràfica que vol comprendre la manera en què es relacionen i s’influencien mútuament els factors implicats en el paisatge del Parc Natural de les Gorges del Cabriol. El paisaje como categoría analítica es proposa delimitar i establir les relacions entre la comunitat i el lloc en què aquesta es desenvolupa, conéixer com el grup interacciona i ha interaccionat al llarg de la història amb el medi on se situa, com ha fet ús dels seus recursos i com perceben els habitants del parc natural el paisatge que els envolta. A més, la investigació qüestiona la modificació del paisatge amb la implantació d’una figura jurídica de protecció i com han encaixat els seus habitants que el seu espai d’existència siga ara un espai protegit.

tags


semana memoria historica paiporta

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + tres =