El Museu de les Ciències acull la nova exposició 'Mart. La conquesta d'un somni'

La mostra respon a les grans preguntes que desperta Mart, les seues característiques i diferències pel que fa a altres planetes.

Guardar

parlamentos
parlamentos

El Museu de les Ciències acull l'exposició 'Mart. La Conquesta d'un Somni', una exposició, coproduïda per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Fundació Telefònica, i que ens acosta a la fascinació pel planeta roig i que es podrà veure en el Museu des de hui.

En la presentació de la mostra han participat el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, l'astronauta espanyol de l'Agència Espacial Europea (ESA) Pedro Duc, el director de Relacions Institucionals de Telefónica, Joan Cruz, la directora del Departament de Càrregues Útils i Ciències de l'Espai del INTA, Mª Dolores Sabau Graziati i Marco Faccini, de l'Observatori Astronòmic INAF de Roma.

L'exposició respon a les grans preguntes que desperta Mart, les seues característiques i diferències pel que fa a altres planetes, com ho observem des del punt de vista científic i de la ciència-ficció o la seua influència en l'imaginari col·lectiu. També, fent ús de la tècnica d'hologrames es crearà un personatge que ens donarà la benvinguda a Mart.

El visitant pot escoltar com sonaria la seua veu o quin seria el seu pes en Mart, jugar a un trivial sobre el planeta roig, realitzar un recorregut per les fites de la carrera espacial cap a Mart i conéixer el nostre possible futur en aquest planeta. A més, pot tocar i descobrir la superfície del planeta roig.

'Mart. La conquesta d'un somni' inclou peces de gran valor com a llibres i instruments astronòmics del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolás Copèrnic o Astronomia Nova de Johannes Kepler. També un fragment del meteorit de Mart caigut el 3 d'octubre de 1962 a Nigèria, il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons' i una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei.

Entre altres peces, destaca a més el mòdul 'missió MarsExpress' en el qual s'obté informació de la primera missió de l'Agència Espacial Europea (ESA) d'exploració planetària. S'establirà una connexió amb la base de dades de la WebMarsExpress per a poder visualitzar l'última imatge publicada per la sonda. El públic descobrirà també els objectius de la segona missió d'exploració de l'ESA dedicada a Mart o els Rovers que han estat i estan explorant el planeta.

L'exposició compta amb diferents mòduls interactius i presenta també una col·lecció de les imatges més espectaculars captades per les missions a Mart.

La mostra està coproduïda al costat de Fundació Telefònica amb la col·laboració de l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l'Agència Espacial Europea (ESA) i l'Institut Nacional d'Astrofísica d'Itàlia (INAF), entre altres, tant en l'assessorament com en préstec de peces. 'Mart. La Conquesta d'un somni' va poder veure's per primera vegada a Madrid, en l'Espai Fundació Telefònica, del 8 de novembre de 2017 al 4 de març de 2018.

Destacats