El Museu de les ciències acull diverses conferències sobre la tècnica CRISPR i les missions Exomars de l’Agència Espacial Europea

El Museu de les ciències acull diverses conferències sobre la tècnica CRISPR i les missions Exomars de l’Agència Espacial Europea
30/11/2016 -

La tècnica que permet ‘editar’ ADN amb un enorme potencial en medicina, agricultura o medi ambient i les missions EXOMARS de l’Agència Espacial Europea (ESA) són els dos temes que s’abordaran aquesta setmana en els cicles ‘Una Comunitat amb ciència’ i ‘Astronomia en la Ciutat de les Arts i les ciències’ de lliure accés prèvia inscripció.

Hui, 30 de novembre ,l’investigador alacantí Francisco Mojica- Premie Jaime I 2016 en Recerca Bàsica- imparteix la conferència ‘Un tall pega-genètic revolucionari: la tècnica CRISPR’. Aquesta trobada forma part del cicle ‘Una Comunitat amb ciència’ que cerca acostar al públic els treballs de recerca que s’estan realitzant des de les universitats, laboratoris, instituts i parcs científics de la Comunitat.

Francisco Mójica va començar en 1993 a estudiar en les salines de Santa Pola a l’arqueja Haloferax mediterranei, un microorganisme amb una tolerància extrema a la sal. El seu descobriment, el sistema immune dels bacteris, és la base de la nova tècnica denominada CRISPR (acrònim de clustered regularly interspaced short palindromic repeats) que permet tallar i pegar porcions d’ADN. CRISPR ha revolucionat la biologia molecular i obri un futur d’aplicacions que van des de l’estudi de defectes genètics, fins a la curació de malalties neurodegeneratives i el càncer.

Per la seua banda, el doctor Jorge Vague participa demà, 1 de desembre, en el cicle ‘Astronomia en la Ciutat de les Arts i les ciències’. En aquesta cita, el responsable científic del programa ExoMars de l’Agència Espacial Europea (ESA) explicarà els detalls més interessants de dues missions ExoMars, els objectius científics, la instrumentació, i el futur d’aquest tipus de missions.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra