El Llevant no pot amb un Barça més resolutiu

El Llevant cau en les semifinals de la Copa de la Reina a mans d'un Barcelona que ha sabut aprofitar les seues oportunitats.

Llevant semifinals

FC Barcelona (3):  Sandra Paños, Bergara, Ruth, Marta Unzué (Irene, min. 88), Melanie, Míriam Dieguez, Jennifer Hermoso, Alexia Putellas (Aitana Bonamatí, min. 88), Bárbara Latorre (Patri Guijarro, min.62), Marta Torrejón, Olga García (Gemma, min. 62).

Llevant UE (0): Noelia Bermúdez, Oli, Sonia Prim, Laura Gutiérrez, Maitane López, Andrea Esteban (Nerea Pérez, min. 36), Sheila Guijarro (Cristina Martínez, min. 66), Charlyn Corral, Alharilla, Alba Merino (Paula Guerrero, min. 77), Carol Marín.

Gols: 1-0, min. 16, Míriam Dieguez. 2-0, min. 82, Jennifer Hermoso. 3-0, min. 84, Patri Guijarro.

Incidències: partit corresponent a les semifinals de la Copa de la Reina, disputat en la Ciudad del Fútbol de Las Rozas.

Un Barcelona amb més facilitat per a crear ocasions va eliminar al Llevant, que es quedà a un pas de la final. Resultat enganyós, ja que les d'Andrés Tudela van tindre opcions fins a pràcticament el final i van dominar clarament tota la segona part. Les catalanes estaran en la final d'esta edició de la Copa de la Reina.

El Barça començà intentant dominar el partit des de la possessió, però la pressió del Llevant incomodava a les jugadores culés als primers compassos. Després dels cinc primers minuts de control de les de Xavi Llorens, les granotes van començar a guanyar protagonisme en base a la disputa del domini de l'esfèric i els dos equips tenien apropaments, però sense crear ocasions.

El Barça colpeja primer

Al minut 14 arribà la primera oportunitat clara per al Barcelona amb un xut d'Olga després d'una combinació de les atacants culés prop de l'àrea. El llançament va ser interceptat per Guti, impedint que agafara porteria. Esta ocasió va ser un avís del que vindria dos minuts més tard. Al 16, i després d'una gran jugda d'Alexia, Míriam va ficar el primer gol del partit amb un tir ras que superava a Noelia Bermúdez.

Després d'anotar el Barça, el Llevant es va quedar uns minuts aturdit i les oportunitats del Barça se succedien una després de l'altra, sobretot amb jugades per banda. Passats eixos minuts de dubtes, les d'Andrés Tudela es van anar reponent del colp rebut i van tornar a disputar-li el domini del cuir a les de Xavi Llorens. Així, al minut 32, un centre perillós d'Alharilla era rematat massa alt per Andrea Esteban.

Sonia Prim va cedir defectuosament un baló cap a Noelia Bermúdez al 34 i Olga va desviar cap a la porteria, on novament Guti es va interposar entre el baló i el gol, podent rebutjar la pilota. Els problemes continuaven per al Llevant: en una internada per banda, Andrea Esteban es va lesionar i va haver d'entrar Nerea Pérez en substitució.

Al minut 39 Bárbara va trobar un camí clar cap a la porteria granota i, davant l'eixida de Noelia Bermúdez, tractà de creuar el baló, però la portera de Costa Rica va poder detenir el xut en una acció de gran mèrit. Charlyn Corral, la jugadora més perillosa del Llevant, era una illa en la davantera i es desesperava per no poder rebre cap baló en condicions.

El Llevant agafa el mànec...

Les granotes començaren la segona part dispostes a canviar la dinàmica que portava el partit fins eixe moment. En la primera jugada, Charlyn Corral va fer una gran jugada individual per la dreta i el seu centre el va haver de rebutjar a còrner la defensa catalana. El Llevant s'estirà i tenia la pilota quasi constantment, però no aconseguia fer-la arribar a l'àrea.

Xavi Llorens va introduir un doble canvi defensiu en retirar a les atacants Bárbara Latorre i Olga García, substituïdes per dos migcampistes: Gemma i Patri Guijarro. Este moviment, provocat per la preocupació del tècnic culé sobre el domini valencià des de la represa, va fer que Alexia Putellas avançara la seua posició per a ser l'única referència en punta.

Al minut 65 Charlyn Corral va guanyar l'esquena de Ruth en un enviament en llarg i es va quedar a soles davant la porteria de Sandra Paños, però el seu llançament va eixir massa creuat en la que fou l'ocasió més clara per al Llevant. A mesura que passaven els minuts, les d'Andrés Tudela continuaven intentant-ho, però sense fortuna i el final del partit cada vegada estava més prop sense albirar-se opcions de remuntada.

...però el Barça sentencia

Quan millor estava jugant el Llevant, tancant pràcticament al Barça en el seu camp, va arribar, al minut 82, el gol de la sentència de les culés en una espectacular combinació dins de l'àrea entre Alexia i Jenni Hermoso que terminava amb esta última introduint el baló a la porteria que defensava Noelia Bermúdez. Sense temps per a respirar, Patri Guijarro va rebre un centre des de la dreta i va espentar l'esfèric novament al fons de la xarxa ficant el 3-0 al minut 84. El partit va acabar morint amb eixe resultat i el Llevant s'acomiadà de la Copa de la Reina.