40 anys fent valors Caixa popular

El llegat de Micharmut, rei dels còmics

Publicado el 19 de diciembre de 2013 en el blog personal del autor (www.soloparamoscas.wordpress.com)

El llegat de Micharmut, rei dels còmics

Juan Enrique Bosch Quevedo o Micharmut, nascut en El Cabanyal, va ser un il·lustrador i historietista espanyol, gran exponent de l’escola valenciana del còmic amb dibuixants com Daniel Torres, Sento (Vicent Llobell Bisbal) o Mique Beltrán. Junts van reviure la “línia clara”, de tradició franc-belga i enfocada en una narrativa d’aventures comprensible i amb atenció en el guió.

Micharmut va morir este diumenge a 63 anys, deixant un llegat important als nous dibuixants de València i tota Espanya i, per descomptat, als afeccionats al còmic. La seua obra, a voltes psicodèlica i altres conceptual, va aparéixer en conegudes revistes d’historietes com Bésame Mucho, Complot!Cairo o TBO, dels anys 80. Ja en la dècada dels 2000 va participar en l’adaptació col·lectiva del Quixot, anomenada Lanza un astillero, un àlbum antològic que ret homenatge a la gran obra cervantina.

L’artista va publicar les seues historietes en llibres com Veinticuatro horasFuturama o Raya, i va participar en creatius llibres amb format especial llançats per Edicions del Ponent, La noche de la rataPipArf! o en Almanaque ilustrado para el fin del mundo, una publicació amb artistes reunits. En Ediciones Sinsentido també va ser part d’obres teòriques sobre els còmics, com De la historieta y su uso.

Micharmut, artista prolífic i molt lligat al món del còmic, va decidir pujar directament a la web les seues historietes i dibuixos en el seu blog Sólo para moscas, que va inspirar un llibre publicat en 2012. El lloc es va mantenir actiu fins a l’any passat i que hui és un homenatge viu d’este gran historietista.

tags

neteja viaria
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

twenty − 16 =

jazz liria
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra
feria automovil 2017 valencia