El Levante queda eliminat de la Copa del Rei

Amb una excel·lent actuació del porter gadità, el Cádiz classifica superant als granotes per 3-2 en penals

Cádiz CF vs Levante UD

El Levante arribava al partit en un bon moment, sense derrotes en la Lliga 1|2|3 però amb suplents a causa de l'absència de jugadors crucials com Remiro, Natxo Insa, Chema o Jason, reservats per al partit contra el Zaragoza aquest dissabte. El Cádiz, per la seua banda, trepitjava el Ramón de Carranza en aquesta segona eliminatòria de la Copa del Rei sense conéixer de victòries en la Divisió de Plata.

Des d'un primer moment, els grocs van funcionar molt millor que els granotes, que es veien parcs i dòcils malgrat la seua superioritat en la teoria, destacant entre tots Abdullah i Sankaré. Mentrestant, el Levante es movia acostant-se a l'àrea, però sense generar pràcticament cap perill concret més enllà d'un tir de Rafael i els esforços de Casedesús, un dels importants que va poder estar.

El Cádiz va començar a pujar una mica més, extremant els seus recursos, fins que als 43' va obrir el marcador gràcies a Güiza, en rebre un centre de Brian Oliván. Amb aquest 1-0 parcial, i una gran exigència per al Levante, acabava el primer temps.

La tasca dels andalusos en el segon temps era mantenir el marcador, així que van començar amb un joc vistós. Abdullah, per la seua banda, continuava en el seu i estrenyia més i més als valencians, que solament apareixerien si es tractava de noms, encara que patint la manca de no poder brillar en conjunt. Almenys el porter Raúl encara feia el que havia de fer.

En sol cinc minuts, Muñiz va decidir fer tres canvis amb un sol moviment de mans per a canviar el panorama; van entrar Espinosa, José Campaña i Roger. No obstant això, va bastar una bona passada per a l'aparició d'aquest últim, qui va ingressar per Casadesús, per a definir i aconseguir l'empat als 72'.

Això va servir perquè els locals s'abalançaren en el terreny dels seus oponents encoratjats pel seu entrenador, que solament els indicava pujar i pujar. Volien classificar en els noranta minuts. Però el Levante responia en les mans del porter Raúl, el reemplaçament d'un Remiro que torna de la Sub21. Així, es va acabar la segona part i es va donar pas al temps extra: 30 minuts en què no va passar gens important, a excepció de l'esforç del Cádiz.

Amb aquests antecedents, el partit va arribar a les seues últimes conseqüències, amb sorolls de travessers i grans tapades. Per al Levante va partir Espinosa, que va fer l'1-0; després Rubén Cruz, que li va donar al travesser; Jesús li va atallar a Verza; va marcar Aitor per a l'1-1; va fallar Montañés després d'atallar Jesús; va encertar Santamaría per al 2-1; va marcar Roger per al 2-2; va marcar Oliván; i finalment va atallar Jesús l'últim tir de Campaña. Literalment, un salvador andalús. 3-2.

Malgrat el bon caminar, el Levante és eliminat de la Copa del Rei i ara com ara solament pensa en la Lliga 1|2|3.