40 anys fent valors Caixa popular

L’Institut Valencià de Cultura firma un conveni amb Berklee València per a la participació de les bandes en els seus cursos

19/07/2016 -

La música és una de les manifestacions culturals més esteses a la Comunitat Valenciana, i les bandes de música representen una expressió artística i musical de la tradició cultural valenciana que forma part de les nostres arrels.

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana són un fenomen sense igual en la resta del món; són autèntiques ambaixadores de la nostra cultura, presents en la pràctica totalitat dels municipis de la nostra Comunitat, i constitueixen una manifestació cultural que significa en l’actualitat un important motor cultural, educatiu, social i econòmic.

Amb la formalització d’aquest conveni de col·laboració es du a terme una activitat de foment destinada a les societats musicals de la Comunitat Valenciana, i s’avança així en la fusió de la tradició cultural que representen les bandes de música i la modernitat que lidera la Berklee College of Music a València, aconseguint una mescla única de música clàssica i contemporània.
La Berklee College of Music a València té programat celebrar durant la temporada 2016, cursos de direcció i d’arranjaments i composició per a bandes de música. Gràcies a aquest conveni, en aquests cursos podran participar professionals de la música, estudiants de nivells avançats del grau superior de Música i membres de les agrupacions vocals i instrumentals de les societats musicals registrades en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

En el contingut dels cursos de direcció i d’arranjament i composició per a bandes de música es preveu la possibilitat de brindar als alumnes l’oportunitat d’aprendre i d’ajudar-los a trobar els seus punts forts i potenciar-los.
En el curs de direcció de banda, s’ajudarà els alumnes a comprendre i a seleccionar apropiadament els estils musicals, a desenvolupar la seua musicalitat, a elaborar partitures en l’àmbit professional, a posar en pràctica tècniques d’assaig avançades, aprendre a presentar-se a fi de destacar en un entorn competitiu. S’admetran tant alumnes actius com oients.

En el curs d’arranjaments i composició per a bandes, es brinda als alumnes l’oportunitat d’aprendre el que és necessari per a compondre i fer arranjaments per a bandes. Compondre l’obra només suposa la meitat del treball. Una vegada escrita, cal assegurar-se que la peça funciona a la perfecció tant en la seua forma, orquestració, com en les dinàmiques i les articulacions per a obtindre el millor d’aquesta. Les classes inclouran desenvolupament i escriptura melòdica, harmonia, arranjaments i orquestració d’obres pròpies, creació i desenvolupament de partitures i producció d’una demostració en l’àmbit professional de les composicions dels alumnes.
Amb la firma d’aquest conveni, Berklee València es compromet a reservar per als membres de les societats musicals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, en el curs de direcció de banda simfònica, 16 places per a alumnes actius i 30 places per a alumnes oients i en el curs d’arranjaments i composició per a banda simfònica, 16 places per a alumnes actius.

La selecció d’aquests alumnes serà realitzada per una comissió de Berklee College of Music a València, amb la supervisió de l’Institut Valencià de Cultura, sota els principis de publicitat, concurrència i no-discriminació.

Els cursos es desenvoluparan del 25 al 29 de juliol. El curs de direcció de banda simfònica, que impartirà el director Rafael Sanz Espert, se celebrarà a la seu de la banda de La Armónica de Buñol; i el d’arranjament i composició per a banda, a la seu de Berklee València. En ambdós casos, el lliurament de diplomes serà el divendres 29 de juliol.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra