El gol de Postigo val l'ascens a la Primera Divisió

El Llevant va dominar a l’Oviedo en una trobada que va mantenir la calor de l’afició del Ciutat de València

levante-oviedo25

El Ciutat de València volia una festa des de l'inici i així ho van fer. Les quasi 19.000 ànimes que fins a Orriols es van desplaçar van animar als onze triats per a intentar este primer assalt real a la Primera Divisió del futbol espanyol. El tifó inicial, els càntics i els ànims feren que el Llevant isquera al camp amb fam de l'ascens, amb ganes si es fes amo del partit i aconseguir els anhelats tres punts que li portaren al cel. i ho van aconseguir ja en la segona part, en el minut 55 Postigo rematava de cap una pilota que valia l'ascens, que valia el retorn a Primera.

La primera part es va convertir en un setge granota a la porteria de l'Oviedo qui va tenir com a principal protagonista a Juan Carlos que s'encarregava de desbaratar les clares ocasions de gol granotes. Amb el pas dels minuts el Ciutat de València es va anar refredant i amb açò el seu equip contagiant-se. No obstant això, l'Oviedo no trobava el seu lloc en el camp doncs el bon plantejament del conjunt granota en defensa i la bona col·locació en el camp no li permetia pensar amb claredat. Malgrat tot, el conjunt de Fernando Hierro anava deixant passar els minuts esperant que la seua ocasió sorgira bé a pilota parada o bé per alguna distracció produïda per l'ansietat d'eixe gol que li posara quasi els peus en Primera. Els últims minuts van donar per a alguna ocasió més que el col·legiat va frenar per fora de joc, perquè Roger lliurarà la pilota suaument als peus de Juan Carlos en lloc de perforar la porteria i alguna arribada de l'Oviedo que Raúl Fernández va salvar sense majors problemes. Al descans 0-0 en el marcador.

levante-oviedo26L'inici de la segona part va ser una continuació de la primera, malgrat la freda vesprada que es va quedar, la temperatura del Ciutat pujava minut a minut i en el 51 va arribar. Tant va ser el cànter a la font que Postigo va fer pujar l'1-0 al marcador quan va rematar de cap des del centre de l'àrea una pilota que Campaña va col·locar des del córner. Orriols va esclatar en goig, la Primera estava a prop, fregant-la amb els dits, no es podia deixar escapar pel que els granotas van cercar amb afany el segon, el de la tranquil·litat. Si embargament, faltant 20 minuts per a acabar, l'ambient en el Ciutat es tornava a refredar i l'Oviedo començava a mantenir la possessió i manejar la pilota. El Llevant va ser a poc a poc replegant files sabent que tocava patir en estos últims minuts. Raúl, que poc treball va tenir durant la trobada, va començar a tenir cert protagonisme. En el 75 Jason llançava una falta que Juan Carlos va buidar a córner perquè la pilota es passejara i acabarà en l'altra cantonada per a ser una simple ocasió. Els últims 15 minuts van tornar a ser un setge granota. El gol de Postigo valia l'ascens però el Llevant volia més, ho va cercar, va barallar, va tenir algun esglai en els últims minuts però finalment l'1-0 li donava l'ascens al cel, li donava de nou la glòria. El Llevant UD, amb 77 punts i després de 36 jornades, equip de Primera divisió la temporada 2017-18.