El Fons de Cooperació Local, una eina útil per a la ciutadania

13/03/2017 -

Moltes voltes sembla estrany que allò que s’ha proposat a un programa electoral es plasme en un compromís concret, i es porte a la pràctica. En esta ocasió el Fons de Cooperació Local ha gaudit d’eixa transformació gràcies al Govern del Botànic. Ha deixat de ser un mantra que, legislatura rere legislatura, es venia nomenant i proposant, però que mai, cap govern, s’havia atrevit a transformar-ho en alguna cosa tangible.

Al Debat de Pressupostos de 2017 que realitzàrem a les Corts Valencianes, portàrem, i després aprovàrem, un fons incondicionat de la Generalitat per a les despeses de les administracions locals. Un fons que es complementaria amb l’ajut de les Diputacions, Unió Europea i l’Institut Valencià de Finances.

Quaranta milions ha sigut la primera aportació que fa el Consell dels seus comptes, als que caldrà afegir altres 40 milions de les Diputacions Provincials. I on sols la Diputació d’Alacant està posant reticències a no voler col·laborar amb els ajuntaments de la seua província.

Les forces que formem l’Acord del Botànic, i que estem al capdavant de molts ajuntaments, sabem la importància d’esta injecció econòmica, la qual servirà sense cap dubte per a poder enllestir projectes que, de cap altra forma, hagueren pogut ser abordats.

És una mostra més que els actuals gestors del Consell, a part de fer bones propostes per millorar el finançament municipal, donen exemple i compleixen amb el programa electoral, posant els mitjans econòmics adients i establint mecanismes de repartiment objectius i proporcionals. Hem passat del clientelisme partidista a establir un tractament just i equitatiu a totes les entitats locals, independentment de qui ostente el govern respectiu.

És sense dubte una fita històrica i un compromís fet realitat per part d’un nou Govern que té clar que la recuperació i l’impuls de la societat valenciana cal iniciar-los des del municipalisme, des del teixit comercial de barri, amb els autònoms, els professionals i la indústria tradicional valenciana adaptada als nous temps. Així va quedar també palès en la XIV Assemblea Extraordinària celebrada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, on es van remarcar diversos reptes per a este segle XXI, com és el nou model de finançament local, l’eliminació dels entrebancs que posa l’Estat en l’àmbit econòmic i de recursos humans, així com la definició d’una nova llei de Règim Local Valenciana que done respostes a les demandes d’este nou temps que estem vivint.

I tot això ho podrem fer amb polítiques de proximitat, que xafen carrer i atenen les necessitats reals dels nostres pobles i ciutats, i no es destinen més diners a projectes faraònics i ruïnosos com els que hem patit en etapes anteriors. En esta línia s’ha concebut este Fons de Cooperació Local, una eina útil als ajuntaments i també als ciutadans.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra