El curs 'Com motivar als estudiants mitjançant activitats científiques atractives' compleix 10 anys ensenyant als docents a fer més divertides les classes de ciències

Guardar

Curso_como_motivar_Museu
Curso_como_motivar_Museu

Les propostes interactives del Museu de les Ciències, els experiments en directe, l'ús de textos divulgatius o joguets científics que encuriosisquen dels alumnes i fins i tot l'ensenyament de la ciència en altres països són les matèries que aprenen els docents en el curs 'Com motivar als estudiants mitjançant activitats científiques atractives' que la seua X edició s'inicia hui en el Museu de les Ciències.

El Museu de les Ciències, juntament amb la Universitat Politècnica de València i el CEFIRE de València, organitzen des de fa deu anys aquest curs dirigit al col·lectiu docent perquè aprenguen nous coneixements sobre divulgació científica. Des del 2006, un total de 236 professors han participat en aquesta proposta en la qual desenvolupen un projecte per a fer atractives les seues classes de ciència.

Per a Vicente Pelegero, divulgador científic del Museu que imparteix les classes als docents, la satisfacció més gran "és comprovar com els continguts treballats durant el curs són aplicats en l'aula". I és que una part important del programa consisteix a desenvolupar un projecte en els seus centres. D'aquesta forma, es posa en pràctica el que han aprés i milloren la percepció que els seus alumnes tenen de les assignatures cientificotècnica.

La iniciativa mostra el treball dels divulgadors científics i la col·laboració amb el col·lectiu escolar i docent. Fruit d'aquesta cooperació, en aquests deu anys, s'han desenvolupat més de 170 projectes educatius i s'ha establit una relació entre el Museu i els centres escolars que es perllonga una vegada finalitza el curs. Molts dels professors participen en les activitats que organitza el Museu al llarg de l'any, a través de visites amb els seus alumnes o participant en els concursos dissenyats per a escolars com 'Desafie Robot', 'Cristal·lització en l'escola' i Reacciona!

Entre els més de 170 projectes que han sorgit gràcies a aquest curs, destaquen reconeixements com el primer premi nacional del Ministeri d'Educació en modalitat blogs al projecte 'El blog: eina de motivació per a l'estudi de les ciències', projecte desenvolupat per professors de ciències de l'Escola Professional La Salle, que van participar en el curs. També s'inclou informació sobre el curs en l'informe 'Current Challenges in Basic Science Education' elaborat per un grup d'experts en polítiques d'educació científica a instàncies de la UNESCO.

Destacats