40 anys fent valors Caixa popular

El cor de les associacions de Russafa

Aquest barri valencià compta amb diferents plataformes que treballen per a seguir dinamitzant Russafa

Foto: facebook.com/barrio.ruzafa

El cor de les associacions de Russafa
29/08/2016 -

Amb el pas dels anys, Russafa s’ha convertit en un dels barris valencians amb més activitat. Els seus carrers, plens de comerços, malbaraten alegria i vitalitat. Multitud de tendes, bars i locals d’oci conviuen en el barri, oferint una gran varietat de propostes a tot aquell que s’acosta per Russafa.

Però aquesta activitat amb la qual, actualment, compta aquest barri es deu, en part, a les diferents associacions i plataformes que han col·laborat, juntament amb els veïns, no solament per a dinamitzar Russafa, sinó també per a donar a conéixer el patrimoni d’aquest barri.

Per aquest motiu, a València Extra volem destacar algunes d’aquestes associacions que treballen, cada dia, perquè Russafa evolucione sense perdre la seua essència, i se seguisca considerant un dels barris clau de València.

La ‘Asociación de Comerciantes i Profesionales de Ruzafa i Gran Via’ és una de les més importants d’aquest barri. Inaugurada al voltant de 1997, aquesta associació va ser impulsada per diversos comerciants, que tenien com a objectiu inicial promocionar el xicotet comerç.

Foto: facebook.com/russafainova

Foto: facebook.com/russafainova

Aquesta iniciativa, que va tenir un gran acolliment entre els veïns de Russafa, va arribar a ser una de les associacions més nombroses de València. En l’actualitat, els comerciants s’han adaptat a les exigències del nou mercat i treballen perquè els comerços oferisquen productes de qualitat, així com per a aconseguir una bona convivència entre oci i descans.

Una altra de les plataformes que volem destacar és ‘Russafa Innova’, un nou concepte de creació de continguts culturals, socials i econòmics. En aquest sentit, centrats en les propostes culturals del barri, pretenen dur a terme accions com afavorir la creació d’espais d’intercanvi de propostes innovadores, assessorar, formar i recolzar a grups d’emprenedors per a la creació i desenvolupament de projectes o promoure una cultura de gestió innovadora, entre moltes altres accions.

Foto: facebook.com/russafaculturaviva.org

Foto: facebook.com/russafaculturaviva.org

Finalment, no podem passar per alt ‘Russafa Cultura Viva’. Aquesta iniciativa, promoguda per ‘JARIT Asociación Civil’, du a terme un projecte en el barri basat en activitats i esdeveniments, amb la finalitat de crear un espai de coneixement i intercanvi entre les diferents cultures que conviuen a Russafa.

I és que no es pot obviar que aquest barri és considerat com un referent en matèria d’interculturalitat, activisme social i creació artística que ho fan únic i inigualable.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra