El Consorci de Museus promou l'educació artística en els col·legis de la Comunitat

Guardar

visita_colegio_antropologies
visita_colegio_antropologies

El Centre del Carme de València ha rebut la visita de més de 50 xiquets del CAES Juan Manuel Montoya de València que han participat en l'exposició 'Atropometries del JO al NOSALTRES', de l'artista Salomé Rodríguez.

La sala Contrafuertes del Centre del Carme exhibeix fins a diumenge que ve aquesta exposició, que té com a objectiu utilitzar l'educació artística com a mediadora en contexts d'exclusió social i com a eina d'apoderament de les persones.

Acompanyats per pares i professors, els alumnes han completat amb la seua visita la segona part d'aquest projecte d'educació artística, consistent en el desenvolupament d'una obra d'art participativa en el seu col·legi i la seua exposició en un centre museístic.

En aquest sentit, el projecte de Salomé Rodríguez pren com a camp de treball un centre escolar que compta amb una forta presència de població immigrant, i on ha treballat, utilitzant la creació artística, el tema dels afectes, les emocions i els arrelaments però també el gènere, la igualtat i la diversitat.

Aquest taller, 'L'altar dels avantpassats', és una proposta processal i relacional que pretén, des de l'educació artística, activar el pensament entorn del cos, la seua imatge i les seues representacions. És una proposta que apel·la al Jo, a la identificació d'un mateix i a l'apoderament personal des del coneixement i reconeixement de les arrels mateixes i del mateix individu.

Després d'un recorregut pel Centre del Carme, els alumnes han pogut veure les seues pròpies obres d'art integrades dins de l'exposició i han treballat junt amb Salomé Rodríguez en una activitat entorn de les abraçades i les emocions com a forma de reconeixement de les persones. Per a algunes de les famílies es tractava de la primera vegada que visitaven un museu.El projecte de Salomé Rodríguez inicia una nova línia d'investigació amb què el Consorci de Museus pretén unir art i educació mitjançant la realització de projectes d'artistes de la Comunitat en els centres educatius.

La iniciativa busca donar visibilitat a l'educació artística com a eina transversal en els processos d'aprenentatge i en l'ensenyament en valors, a fi d'involucrar tota la comunitat educativa, tant estudiants com professors.

Es tracta d'una activitat que convida la comunitat escolar no sols a participar en els processos de creació contemporània, sinó també com a estímul per a aproximar-los als mateixos centres d'art que formen part del seu entorn.

L'objectiu final és fomentar un acostament de la societat a l'art contemporani a més de promoure el treball col·laboratiu.

Arxivat a:

Destacats