40 anys fent valors Caixa popular

El conseller Vicent Marzà destaca l’impuls de les activitats educatives relacionades amb l’esport per a avançar en la qualitat educativa valenciana

El conseller Vicent Marzà destaca l’impuls de les activitats educatives relacionades amb l’esport per a avançar en la qualitat educativa valenciana
26/10/2016 -

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha inaugurat la jornada ‘Projecte esportiu de centre. Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport – CEPAFE’, en l’Escola de la Mar de Borriana.

Es tracta d’una jornada de formació dirigida a professors de centres escolars i organitzada conjuntament per la Direcció General d’Esport i la Direcció General de Política Educativa, en col·laboració amb Formació del Professorat.

“Les ganes de formar-se i de compartir experiències i bones pràctiques entorn del binomi esport i educació és un dels camps que l’educació valenciana ha d’aprofundir per a garantir la qualitat educativa valenciana. Espais de reflexió com aquests ens fan créixer a tots, i sobretot, beneficien els protagonistes de tot açò: l’alumnat”, ha explicat el conseller Marzà als docents assistents a la jornada i ha afegit:

“Tots els estudis ens alerten de l’increment del sedentarisme i obesitat en els xiquets i xiquetes en edat escolar, per això és tan necessària la formació en hàbits saludables, però també ho és l’educació en valors. Que la pràctica esportiva no siga concebuda únicament com a competició, sinó que promoga objectius formatius i de millora de la convivència, per tal de fomentar l’esperit de participació i respecte als companys i l’entorn. Hem d’ensenyar a cooperar, a col·laborar, a ajudar-nos, a teixir xarxes i a combatre les desigualtats, per això l’esport és una eina magnífica per a treballar en aquest sentit”, ha indicat.

Perquè un centre educatiu siga reconegut com a Centre Educatiu Promotor de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE) ha de presentar un projecte esportiu, que estiga dins dels projectes educatius del centre i on, a més, estiguen implicades les AMPA (84% dels casos), els ajuntaments (74%), els clubs locals (88%) o empreses privades (40%). Per tant, des dels CEPAFE es treballa des de la transversalitat.

Cal recordar que hi ha un total de 147 CEPAFE al territori valencià, dels quals 52 pertanyen a les comarques d’Alacant, 23 a les de Castelló i 72 a les de València. A més, la conselleria ha destinat 200.000 euros per als CEPAFE sostinguts amb fons públics, un 90% més respecte a l’any anterior.

L’objectiu de la trobada a Borriana és explicar els programes que es realitzen des de la conselleria per a promocionar l’esport en edat escolar, per tal de fomentar l’educació en valors i hàbits de vida actius i saludables.

L’acte, que també es realitzarà el dimecres, 26 d’octubre, a Elx, ha comptat amb l’assistència de 150 centres educatius d’Educació Primària i Secundària promotors de l’activitat física i esportiva (CEPAFE), els representants dels quals han tingut l’oportunitat de tractar qüestions relacionades amb l’esport i l’educació i als quals el conseller ha agraït “la seua implicació personal en aquesta etapa de transformació”.

Per això, durant la jornada s’ha facilitat als assistents les eines per a poder desenvolupar projectes esportius en els centres com a part del projecte educatiu i poder ser reconeguts com a Centre Educatiu Promotor de l’Activitat Física i l’Esport- CEPAFE.

Des de Borriana, l’alcaldessa Maria Josep Safont ha volgut assenyalar que “a la nostra ciutat hem apostat clarament per la conjunció entre els valors que la pràctica esportiva pot aportar a l’educació, i com aquest tipus de jornades han de servir perquè els docents compten cada vegada amb majors eines a l’hora de traslladar conceptes com la tolerància, l’adquisició d’hàbits saludables o quelcom tan característic d’algunes disciplines com el treball en equip”.

Per la seua banda, el regidor d’Esports a Borriana, Vicent Granel, s’ha mostrat “molt satisfet de comprovar, tal com ha recordat el mateix conseller, que a la nostra ciutat ja tenim projectes i iniciatives com el Pla PATI o les mateixes Escoles de la Mar de la Generalitat, on es realitzen les jornades, que són l’exemple perfecte de les sinergies que poden crear-se entre la pràctica esportiva i el món de l’educació. Anar transmetent valors a través dels programes esportius que es realitzen als nostres centres educatius continua sent una prioritat per a Borriana, i per això, acollir les jornades reforça la nostra idea i el camí que hem de seguir en aquest aspecte”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra