40 anys fent valors Caixa popular

El Consell subvenciona un programa d’inclusió social per a persones amb malaltia mental d’Alacant

01/08/2016 -

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Alacant (AFEMA) .

Este conveni té com a objectiu el desenvolupament d’un programa d’inclusió social per a persones amb trastorn mental greu. La quantia de l’ajuda, per a  a l’exercici 2016, ascendix a 158.500 euros.

Este programa que subvenciona la Generalitat consistix en l’exercici d’activitats complementàries d’atenció a persones amb trastorn mental greu i les seues famílies, a fi d’aconseguir una atenció integral.

Es tracta de previndre les recaigudes, reduir la cronificación i millorar la capacitat d’afrontament de la malaltia mental de la persona malalta i de la seua família. També es pretén potenciar de l’adopció d’estils de vida adequats per a estos pacients i el suport als familiars.

Les activitats a realitzar inclouen, entre altres accions, informació i assessorament a persones amb problemes de salut mental i les seues famílies per mitjà de xarrades i grups d’autoajuda, acompanyament per a millorar els dispositius dels servicis comunitaris, activitats de lluita contra l’estigma de la patologia mental i sensibilització a la població en general per a millorar la seua percepció sobre la salut mental.

L’Associació de Familiars i de Malalts Mentals d’Alacant, sense ànim de lucre, està desenvolupant programes orientats a la inclusió social de les persones amb trastorn mental greu.

Estos programes són complementaris a les actuacions assistencials dels servicis de salut mental de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent

Notícies destacades

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra