40 anys fent valors Caixa popular

El Consell recomana precaució en usar paellers i xemeneies davant l’augment de les temperatures

El Consell recomana precaució en usar paellers i xemeneies davant l’augment de les temperatures
05/09/2016 -

El Consell recomana precaució a l’hora d’usar infraestructures exteriors per a cuinar que es troben en un entorn agroforestal, com paellers (en xalets o en àrees recreatives), barbacoes i xemeneies, davant la previsió d’elevades temperatures per als pròxims dies.

En el marc dels consells en matèria de prevenció d’incendis forestals emesos dins de la campanya #stopalfoc, amb caràcter general, es recomana que els paellers es troben tancats a tres vents. Les estructures on se situen les graelles han de comptar amb una teulada i estar tancats de sòl a sostre mitjançant paraments laterals que abasten almenys la zona de focs més un metre a partir d’aquesta. Hauran de tenir una solera de formigó en un radi d’un metre per a evitar que les espurnes puguen prendre herbes o branques seques. L’orientació que ha d’evitar-se pel costat obert és la de ponent.

Així mateix, en els paellers d’ús públic, es recomana col·locar un sistema de tancament per a facilitar la clausura els dies de preemergència de nivell 3 i indicar que la instal·lació es troba tancada provisionalment per risc d’incendi forestal i que està prohibit encendre foc.

Al voltant del paeller no ha d’existir material combustible ni herba seca. Es rastellarà la pinassa i la fullaraca i s’eliminarà el matoll. Els arbres situats en un radi de cinc metres del paeller hauran de podar-se.

En els paellers situats en xalets en zones pròximes al terreny forestal cal tenir en compte les mesures de prevenció i les restriccions generals, que són la de no fer foc a menys de 500 metres de la zona. I tenir una presa d’aigua a prop.

Quant a l’ús del foc, convé informar-se prèviament sobre el nivell de preemergència i si és 3, està prohibit encendre. En els paellers precintats no es pot fer foc. No cal traslladar les cendres o els calius. Abans d’abandonar les instal·lacions, cal assegurar-se que els calius estiguen apagats. Si va a fer ús de càmping gas o similar, faça-ho en els mateixos paellers, que són els únics llocs on està permés fer ús del foc amb finalitats culinàries. Mai fer foc fora dels paellers preparats i autoritzats, no utilitzar barbacoes portàtils i no fer foc en el sòl.

En els paellers particulars, és recomanable deixar espai lliure en les graelles per a evitar que es produïsquen flames i mantenir tot el paeller net i en condicions. En el cas de les xemeneies (de llars, estufes de llenya i forns moruns), en les zones d’interfície urbà-forestal, han de tenir una caperutxa. Una xemeneia bruta pot ocasionar un incendi en una vivenda.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra