40 anys fent valors Caixa popular

El Consell posa en marxa amb patronal i sindicats un decàleg per a garantir els drets socials i impulsar la transformació del model productiu

El Consell posa en marxa amb patronal i sindicats un decàleg per a garantir els drets socials i impulsar la transformació del model productiu
27/07/2016 -

La Generalitat engegarà un decàleg de mesures orientades a garantir el sistema públic de drets socials i a iniciar les accions necessàries per a la transformació del model productiu valencià. Així ho han anunciat el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, després de la tercera reunió de la Taula de Diàleg Social de la Comunitat Valenciana, en la qual també han participat representants dels sindicats i empresaris valencians.

Aquest punt de trobada propiciada pel Consell que va sorgir del Pacte del Botànic per a mantenir un diàleg obert amb la patronal i els representants dels treballadors valencians, ha assegut novament en la mateixa taula al President de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; el conseller Economia Sostenible, Rafael Climent; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicente Soler; els presidents de Cierval, José Vicente González; CEV, Salvador Navarro; CEC, José Roca; Coepa, Moisés Jiménez; i els secretaris generals de la Confederació Sindical CCOO-PV, Paco Molina; i d’UGT-PV, Gonzalo Pi.

Tal com ha destacat el President de la Generalitat, el document, que ha sigut acordat amb els agents socials, impulsarà dues línies d’actuació per a “superar les desigualtats i cosir les fractures, i iniciar una transformació del model productiu, que són dos elements fonamentals”. Amb aquestes mesures, el Govern valencià aposta per revertir les retallades en serveis públics i millorar la percepció de l’economia de la Comunitat Valenciana.

Després de la reunió, Ximo Puig ha agraït la voluntat de cooperació i cohesió social entre sindicats, empresaris i govern. “Estem tots units en una vocació d’aconseguir la superació de les desigualtats i aconseguir finalment que creixement i redistribució vagen de la mà. Si el creixement no arriba a tots, és un fracàs”, ha recalcat.

Per la seua banda, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha precisat que es tracta del “primer resultat de la Taula de Diàleg” i que forma part d’un procés que està “viu”, ja que “no es tracta d’arribar a un document final, sinó d’anar aplicant els acords que es vagen aconseguint”. Igualment, ha valorat el fet que “s’equipassen els drets socials als econòmics” per a tractar d’aconseguir així una “societat avançada”

Dos eixos prioritaris d’actuació

El document amb les deu mesures es divideix en dos grans blocs: el de ‘Garantir un sistema públic de drets socials’, d’una banda; i el de ‘Desplegar el marc d’accions de la transformació del model productiu i millora de la percepció de l’economia valenciana’, per un altre.

En l’apartat referent als drets socials destaca l’acord per “revertir les retallades en serveis públics i progressivament garantir l’extensió i l’augment de la igualtat”. Per a açò, Generalitat, patronal i sindicats s’han mostrat d’acord a “prioritzar la despesa de govern en el sistema públic de sanitat, educació, dependència i promoció de l’autonomia personal”.

De la mateixa manera, es garantiran drets fonamentals com l’habitatge, l’aigua i el gas perquè “totes les famílies puguen accedir a un consum mínim”. I com també arreplega el decàleg, es potenciarà la implementació de les clàusules socials en la contractació pública com “un element d’estabilitat i qualitat laboral i de cohesió social mitjançant el foment de l’ocupabilitat de col·lectius més vulnerables”.

Pel que fa al segon eix d’actuació, orientat a transformar el model productiu, la Generalitat promourà “la negociació col·lectiva i la lluita contra l’economia submergida i el contra el frau com a eines de qualitat en l’ocupació i protecció socials”. Així mateix, des del diàleg social se cercarà “establir plans d’actuació per a potenciar el desenvolupament del treball autònom i l’autoocupació”.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent

Notícies destacades

No hi ha notícies

Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra