caixa popular

El Consell modifica la seua participació en tres consorcis de residus per a adaptar-los a la llei i donar més protagonisme a l'Administració local

El Consell modifica la seua participació en tres consorcis de residus per a adaptar-los a la llei i donar més protagonisme a l'Administració local
12/12/2016 -

El Consell ha aprovat la modificació dels estatuts de tres consorcis de residus d’Alacant per a adaptar-los a la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local del 2013.

Es tracta dels consorcis constituïts per a l’execució del Pla zonal de residus 6, de l’àrea de gestió A1 (corresponent a les comarques de la Marina Alta, la Marina Baixa i part de l’Alacantí); del Pla zonal de residus 7, de l’àrea de gestió A2 (corresponent a la comarca del Comtat, part de l’Alcoià i part de l’Alacantí), i del Pla zonal de residus 8, de l’àrea de gestió A3 (corresponent a la comarca de l’Alt Vinalopó, part del Vinalopó Mitjà i part de l’Alcoià).

En aquests s’establia un percentatge de participació de la Generalitat Valenciana del 25%. Aquest percentatge era superior al de cada una de la resta d’administracions públiques consorciades, per la qual cosa el consorci quedava adscrit a la Generalitat Valenciana, que ostentava la majoria dels òrgans de govern.

A causa de la subjecció al règim pressupostari, de comptabilitat i control de la Generalitat, la gestió dels consorcis es distanciava de l’àmbit local en què es justifica la seua finalitat i impedia l’exercici de les competències pròpies de les entitats locals, de conformitat amb els articles 25 i 26 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local.

La Llei 27/2013 de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local donava un termini d’un any (fins al 30 de desembre de 2014) per a l’adaptació dels estatuts dels consorcis, però no es va dur a terme durant la legislatura passada. Aquesta adequació a la normativa vigent forma part de l’interés de la Conselleria per aconseguir una eficaç organització i funcionament dels consorcis.

Aquesta modificació respon, a més, a una demanda dels consorcis per a avançar en la tramitació administrativa i la millora de la gestió i dotar-los de més seguretat jurídica.

Per mitjà de l’acord del Consell, s’aprova un canvi mínim necessari, per la qual cosa la Generalitat Valenciana passa a tindre un 19% de la participació i la Diputació d’Alacant (que fins ara tenia un 15%) passa a tindre un 21% de la participació.


Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 19 =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata