El Consell modifica la seua participació en tres consorcis de residus per a adaptar-los a la llei i donar més protagonisme a l’Administració local

Foto: Felivet

El Consell modifica la seua participació en tres consorcis de residus per a adaptar-los a la llei i donar més protagonisme a l’Administració local
12/12/2016 -

El Consell ha aprovat la modificació dels estatuts de tres consorcis de residus d’Alacant per a adaptar-los a la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local del 2013.

Es tracta dels consorcis constituïts per a l’execució del Pla zonal de residus 6, de l’àrea de gestió A1 (corresponent a les comarques de la Marina Alta, la Marina Baixa i part de l’Alacantí); del Pla zonal de residus 7, de l’àrea de gestió A2 (corresponent a la comarca del Comtat, part de l’Alcoià i part de l’Alacantí), i del Pla zonal de residus 8, de l’àrea de gestió A3 (corresponent a la comarca de l’Alt Vinalopó, part del Vinalopó Mitjà i part de l’Alcoià).

En aquests s’establia un percentatge de participació de la Generalitat Valenciana del 25%. Aquest percentatge era superior al de cada una de la resta d’administracions públiques consorciades, per la qual cosa el consorci quedava adscrit a la Generalitat Valenciana, que ostentava la majoria dels òrgans de govern.

A causa de la subjecció al règim pressupostari, de comptabilitat i control de la Generalitat, la gestió dels consorcis es distanciava de l’àmbit local en què es justifica la seua finalitat i impedia l’exercici de les competències pròpies de les entitats locals, de conformitat amb els articles 25 i 26 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local.

La Llei 27/2013 de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local donava un termini d’un any (fins al 30 de desembre de 2014) per a l’adaptació dels estatuts dels consorcis, però no es va dur a terme durant la legislatura passada. Aquesta adequació a la normativa vigent forma part de l’interés de la Conselleria per aconseguir una eficaç organització i funcionament dels consorcis.

Aquesta modificació respon, a més, a una demanda dels consorcis per a avançar en la tramitació administrativa i la millora de la gestió i dotar-los de més seguretat jurídica.

Per mitjà de l’acord del Consell, s’aprova un canvi mínim necessari, per la qual cosa la Generalitat Valenciana passa a tindre un 19% de la participació i la Diputació d’Alacant (que fins ara tenia un 15%) passa a tindre un 21% de la participació.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra