caixa popular

El Consell invertirà 66,5 milions d'euros en els boscos de la Comunitat Valenciana en els pròxims 5 anys

El Consell invertirà 66,5 milions d'euros en els boscos de la Comunitat Valenciana en els pròxims 5 anys
23/12/2016 -

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha presidit una nova reunió de la Taula Forestal de la Comunitat Valenciana en la qual, entre altres qüestions, s’ha traslladat a tots els seus membres un informe sobre l’Ordre d’Ajudes per a l’aplicació de mesures de Gestió Forestal Sostenible, en el marc del Pla de Desenvolupament Rural (PDR). “La política forestal de la Generalitat va caracteritzar-se per la preservació dels valors naturals del territori. Els nostres boscos són fonamentals per a preservar aquests valors i, des de l’Administració autonòmica, apostem per una gestió forestal en la qual participen activament les xicotetes empreses, que són les que millor coneixen el territori, en una clara aposta pel futur del mitjà rural valencià”, ha assenyalat el secretari autonòmic.

La Generalitat invertirà 66,5 milions d’euros en els boscos valencians en els pròxims cinc anys. Una bona part d’aquesta inversió (49 milions d’euros) procedirà de fons europeus Feder i es destinarà a treballs de restauració d’hàbitats forestals i hàbitats singulars del mitjà natural. La resta (17,5 milions d’euros) forma part de les línies forestals del PDR. En total, 15,5 milions d’euros estan pressupostats dins de les línies d’ajudes a propietaris forestals i a muntanyes municipals no consorciats amb la Generalitat. Altres 2 milions d’euros es destinaran a subvencionar la redacció de plans d’ordenació forestal i plans tècnics de gestió d’àrees forestals.

A les línies d’ajudes que prepara la Generalitat podran acollir-se també les societats d’ús i gaudi de la muntanya com, per exemple, societats de caçadors i entitats de custòdia del territori, sempre que tinguen acords subscrits amb els propietaris. També està previst crear brigades per a cadascuna de les demarcacions forestals que realitzen tasques de gestió i manteniment de les muntanyes d’utilitat pública.

L’objectiu del Consell és impulsar tot un seguit de mesures socioeconòmiques entre les empreses valencianes del sector forestal. “Una aposta decidida de la Generalitat cap a un sector que, ara com ara, només aporta un 0,03% al PIB autonòmic. Per açò s’ha traslladat també a la Taula Forestal un informe de situació sobre la tramitació de l’Ordre que suposarà la creació d’un Registre d’empreses Forestals, de tal forma que aquestes puguen accedir en un futur pròxim a tota la informació disponible sobre ajudes i contractes de la Generalitat amb absoluta transparència”, ha explicat Álvaro.

De fet, una de les decisions adoptades en aquesta última reunió de la Taula Forestal ha sigut la reactivació del grup de treball d’ordenació forestal, que haurà de supervisar, entre altres assumptes, el manual d’instruccions per a la redacció d’instruments tècnics de gestió forestal. També s’ha traslladat als membres de la taula l’esborrany de projecte de Resolució de la Direcció general de Mitjà Natural que modifica els annexos de l’ordre per la qual es regulen els aprofitaments forestals de la Comunitat Valenciana, així com l’esborrany de l’ordre sobre recol·lecció de la tòfona en terrenys forestals.feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − divuit =

imed hospitales
oceanografic aniversario
mas mislata