El Consell i els ajuntaments treballen conjuntament pel Parc Natural del Túria

El Consell i els ajuntaments treballen conjuntament pel Parc Natural del Túria
18/01/2017 -

La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i els 16 ajuntaments de l’entorn del parc Natural del Túria incrementaran la seua col·laboració per a treballar conjuntament amb el compromís de cuidar i millorar aquest espai natural protegit.

Així ho ha anunciat la consellera Elena Cebrián, que ha assistit, junt el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, a la 5a Assemblea de l’Associació de Municipis vinculats al parc natural, i ha afegit que “la col·laboració institucional en defensa dels parcs naturals és un eix vertebrador de la nova política del Consell”.

Aquesta col·laboració institucional, a la que també se sumen la Diputació de València i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, es materialitzarà a través d’un conveni que els vincularà per a impulsar la conservació, el manteniment, la vigilància i la dinamització territorial d’aquest espai protegit.

Cebrián ha indicat que aquest esforç serà necessari perquè la societat puga gaudir en el present i també en el futur d’aquest espai natural, a què ha qualificat d’espai de vida i convivència entre les persones i la naturalesa.

El conveni, que s’ha presentat en l’assemblea de municipis i que encara es troba en fase d’elaboració i consens, establirà un marc de col·laboració i cooperació entre les administracions estatal, autonòmica i local per a generar les sinergies que faciliten una gestió coordinada, integrada i participativa.

El paper de la Generalitat està relacionat amb accions orientades, entre altres, a facilitar assistència tècnica, inventariar, valorar i difondre el patrimoni natural del parc del Túria, col·laborar i coordinar en l’establiment de projectes de conservació, ús públic i desenvolupament del turisme sostenible, promoure activitats de divulgació dels valors naturals i culturals de l’àmbit territorial d’influència del parc, així com d’activitats turístiques-educatives.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

prevencion accidentes ciclistas
sona la dipu
biopark
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra