40 anys fent valors Caixa popular

El Consell General del Servef aprova amb el consens dels agents socials més representatius el Pla Estratègic 2016-2022

02/07/2016 -

El Consell General del Servef, en el qual estan representats els sindicats més representatius -UGT i CC.OO- i Cierval, ha aprovat per unanimitat el Pla Estratègic del Servei Valencià d’Ocupació i Formació 2016-2022.

Es tracta de la primera vegada en el qual el Pla Estratègic compta amb el consens i l’aprovació de tots els representants del Consell General i naix després d’un intens procés de debat i reflexió en el qual han participat els treballadors del Servef, especialment els representants dels centres d’ocupació i formació.

El pla marca com a missió que ha de guiar al nou Servef “oferir serveis públics excel·lents que faciliten a les persones l’accés, el manteniment i la millora de l’ocupació en condicions d’igualtat; així com satisfer als ocupadors les seues necessitats d’ocupació”.

Amb aquest pla, el Servef pretén “convertir-se en un referent de prestigi i confiança en matèria d’ocupació i formació de qualitat per a les persones per un serveis proper i orientat a les persones, una manera de treballar personalitzat, *coaborativo i participatiu i amb un equip humà professional i compromès”.

Eix de serveis

Així mateix, el Pla Estratègic marca quatre eixos; serveis, recursos i aliances, organització i persones. Quant a l’eix de serveis, el Pla Estratègic planteja oferir un “catàleg de serveis excel·lents que ajuden a les persones a millorar la seua capacitació per a l’ocupació i als ocupadors, a augmentar la seua competitivitat”.

Així, el Servef va a actuar millorant l’orientació a les persones per a millorar la seua adequació al mercat de treball, oferint una formació per a millorar l’adequació al mercat de treball dels aturats, millorar els serveis d’intermediació laboral, fomentar una contractació de qualitat i remoure obstacles que frenen la igualtat d’oportunitats. Finalment el Servef pretén amb tots aquests processos fomentar la *competividad del teixit productiu a través d’una formació adaptada a les seues necessitats.

Recursos i aliances

El nou Servef vol millorar les aliances estratègiques i la coordinació, especialment amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal, amb tots els centres Servef i amb la Unió Europea.

Així mateix, el Pla incideix en la necessitat de millorar els recursos tecnològics, els sistemes d’informació, en la millora de les infraestructures i de la xarxa de centres del Servef i a millorar la gestió dels recursos economicofinancers.

Organització

Quant a l’eix d’Organització, el pla vol aconseguir que el Servef actue com una organització moderna, innovadora, coordinada, flexible i de qualitat. D’aquesta manera, es posarà l’accent en la importància de l’avaluació per a poder detectar i actuar sobre les possibles fallades i en la comunicació amb els ciutadans.

D’aquesta manera, es va a realitzar un estudi sobre l’impacte de les polítiques actives d’ocupació en el mercat de treball de la Comunitat des d’una perspectiva dels efectes individualitzats, és a dir, aquells que repercuteixen directament sobre les persones beneficiàries.

Persones

Finalment, el Pla se centra en les persones que treballen en el Servef. El document aprovat posa l’accent en la temporalitat i dispersió dels treballadors i proposa augmentar la participació dels empleats en tots els processos i la comunicació interna. Així, s’ha engegat ja el Pla d’Organització Saludable, que pretén un entorn laboral saludable en el qual els treballadors i directius col·laboren en un procés de millora contínua per a protegir i promoure la salut, seguretat i benestar dels treballadors i la sostenibilitat de l’espai de treball”.

tags
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra