El Consell destina 560.000 euros, per a la reparació dels desperfectes provocats en l'Hospital de Sant Joan

El març passat es van acumul·lar fins a 136 litres per metre quadrat

El Consell destina 560.000 euros, per a la reparació dels desperfectes provocats en l'Hospital de Sant Joan

El Ple del Consell ha sigut informat sobre la declaració d’emergència que va motivar la contractació de les reparacions dels danys patits en l’hospital i centres de salut del Departament de Salut d’Alacant-Sant Joan d’Alacant per precipitacions torrencials d’aigua registrades el 13 de març de 2017.

Durant l’esmentada data es van arribar a aconseguir els 136,6 litres per metre quadrat. L’anterior va portar al fet que es declarara la jornada com el tercer dia més plujós anotat a Alacant des que existeixen registres històrics, segons informació facilitada pel Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant.

L’extrema violència de les pluges i la seua concentració en el temps (es va arribar a arreplegar en només una hora 48,8 l/m2) van provocar en les instal·lacions i dotacions de l’Hospital Universitari Sant Joan d’Alacant greus desperfectes en cobertes, vials d’accés, planta soterrani, entreplanta tècnica, ascensors, equipament i aparataje sanitari. Com a conseqüència es va haver de suspendre temporalment l’activitat assistencial en algunes unitats i serveis Hospitalaris (Unitat d’Arítmies, Oncologia Radioteràpica, Bloc Quirúrgic i Farmàcia).

Encara que de menor entitat, igualment es van produir danys a causa de l’aparició de goteres per filtració d’aigua en cinc Centres de Salut del Departament: Juan XXIII i Plá-Hospital, de la ciutat d’Alacant, i els Centres de les localitats de Sant Joan, Mutxamel i el Campello.

La gravetat de la situació en el seu conjunt va portar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a declarar, d’acord amb la legalitat vigent, la situació d’emergència que va permetre la contractació immediata de les actuacions necessàries per a la reparació de l’equipament i aparells mèdics danyats i l’execució de les obres i implementació de les actuacions precises per a aconseguir el ràpid restabliment de la normal prestació assistencial.

Una vegada avaluats els danys patits, l’estimació de la despesa necessària per a la contractació de les diferents actuacions va ascendir un total de 560.114,67 euros per al que es van dur a terme les oportunes retencions de crèdit en el capítol de despeses corrents del Departament, tramitant-se així mateix expedient de reajustament tècnic pressupostari per a dotar al capítol d’inversions dels crèdits necessaris per a atendre les obligacions que anaren necessàries.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =