40 anys fent valors Caixa popular

El Consell assumeix la gestió dels jutjats de pau de sis municipis i augmenta la dotació del seu personal

El Consell assumeix la gestió dels jutjats de pau de sis municipis i augmenta la dotació del seu personal
16/08/2016 -

La Generalitat ha assumit la gestió dels jutjats de pau de sis municipis als quals dotarà, a més, amb dos funcionaris para a cadascun: un gestor processal i un auxili judicial. Les localitats que es beneficiaran d’aquesta mesura són, en la província d’Alacant, Sant Fulgenci, Pedreguer i San Miguel de les Salines; Almàssera a València i, en la de Castelló, Alcalà de Xivert i Peníscola.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat “l’enorme esforç que està fent el Consell per a modernitzar i dotar de recursos materials i humans a les instal·lacions judicials de la Comunitat Valenciana”. Per a Bravo, “la justícia a la Comunitat Valenciana ha de ser igual per a tots i no podem permetre una de dues velocitats”.

“Aquests jutjats de pau suposen l’aposta per la justícia de proximitat i una forma d’assegurar el funcionament d’òrgans que tenen encomanada una funció fonamental en matèria de cooperació i comunicació entre els ciutadans dels seus municipis i els òrgans judicials de la resta de la Comunitat”, ha indicat.

L’assumpció, per part del Consell, de la gestió d’aquests jutjats de pau i la dotació de dos professionals jurídics per a aquests òrgans unipersonals era una reivindicació històrica de tots aquests ajuntaments. La Corporació de Sant Fulgenci ho va reclamar per primera vegada l’any 2008 i les altres cinc l’any 2010. El cost d’aquesta mesura és de 369.462 euros anuals i es preveu que els nous funcionaris prenguen possessió el pròxim mes d’octubre.

La llei de Planta i Demarcació Judicial estableix que, quan un municipi supera els 7.000 habitants empadronats en el seu cens, la secretaria del jutjat de pau serà exercida per un funcionari/a amb categoria d’oficial al servei de l’Administració de Justícia, i que, en aquests sis municipis, seran gestors processals. A més, la Conselleria de Justícia dotarà a aquests municipis d’un auxili judicial per a cadascun per a poder assumir millor la càrrega de treball. La llei estableix que, en poblacions de menys de 7.000 habitants, seran els ajuntaments els que nomenen a les persones que consideren idònies per a dur a terme la secretaria del jutjat i que, normalment, es realitza a temps parcial per part de funcionaris del mateix ajuntament.

tags
gva
Compartir

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra