40 anys fent valors Caixa popular

El Consell aprova un conveni amb UNICEF per a atendre menors vinculats amb grups armats de la República Centreafricana

El Consell aprova un conveni amb UNICEF per a atendre menors vinculats amb grups armats de la República Centreafricana
05/08/2016 -

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i UNICEF-Comunitat Valenciana per a dur a terme el projecte ‘Atenció integral de xiquets i xiquetes vinculats amb les forces i grups armats en la República Centreafricana’.

Este projecte de cooperació, de caràcter multidimensional, té com a objectiu fonamental alliberar a 170 xiquetes i 100 xiquets de grups armats i oferir-los atenció mèdica, legal i psicosocial, com a part d’un procés de protecció integral dirigit a aconseguir la seua reinserció i que puguen accedir a una vida aliena a la violència.

En eixe sentit, es posaran en marxa actuacions per a l’escolarització i formació professional de les xiquetes i xiquets, així com activitats que permeten generar ingressos per a ells i per a facilitar formació i subministraments a les famílies d’acollida.

Així mateix, es crearan cinc punts per a donar-los suport psicològic i es realitzarà una campanya de sensibilització en totes les comunitats d’acollida en matèria de protecció de la infància, que inclou tallers de formació sobre els drets de la infància i l’atenció necessària per als xiquets i les xiquetes afectats pel conflicte dirigits a grups de dones, organitzacions locals i membres de grups i forces armades.

Estes subvencions es destinaran a despeses derivades dels subministraments de béns o servicis, de la contractació de personal, així com per als viatges, allotjaments i dietes vinculat amb la mobilitat del personal. A més, de cobrir totes aquelles despeses per al funcionament regular de l’entitat i que servisquen per a sostindre l’execució del projecte.

Per al control d’este projecte d’ajuda humanitària, es crearà una comissió mixta de seguiment i de control que estarà integrada per tres membres; dos representants de la Generalitat, en els que un d’ells actuarà com a president de la comissió, i un altre representant d’UNICEF- Comunitat Valenciana.

Este conveni serà finançat a través de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació per un import màxim de 155.000 euros i es prolongarà durant 12 mesos.

Notícies relacionades

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vacaciones en salou
Conciertos de viveros fira de valencia 2017
biopark
sona la dipu
les arts volants
ACST Torrent
Aplicacion movil
Anunciate en Valencia Extra