caixa popular

El concurs Transition Cities 2016 premia tres projectes pilots innovadors d'eficiència energètica i amb enfocament social

El concurs Transition Cities 2016 premia tres projectes pilots innovadors d'eficiència energètica i amb enfocament social
29/12/2016 -

D’un total de 23 projectes presentats, han estat tres els guanyadors d’esta segona ronda del concurs, els quals se centren en la ubicació de plaques solars als mercats ambulants, en la mesura de la qualitat de l’aire en edificis públics i en bicicletes elèctriques carregades amb energia solar.  Estos tres projectes pilots es desenvoluparan a la ciutat en els pròxims sis mesos. 

El concurs, a l’igual que en la primera ronda feta el passat mes de juliol, s’ha dividit en dos categories: “Experiment” per a projectes que desenvolupen idees innovadores completament noves, i “Service Innovation Grant” per a projectes que demostren l’aplicabilitat de la tecnologia ja existent a altres contextos, ja siguen: geogràfics, socials, econòmics, etc.

En el cas de la categoria «Experiment», la guanyadora ha sigut la proposta «Contenedor solar», un projecte d’usos innovadors d’energies renovables que consistix en la provisió d’electricitat als llocs ambulats, com per exemple els mercats, els quals fins ara utilitzen grups electrògens contaminants i que provoquen molt de soroll. «La idea d’este pilot és crear in situ, en eixos mercats, una estació de plaques solars que emmagatzeme l’energia i la subministre. Este, a més, és un model molt replicable, que pot utilitzar-se en altres llocs i es pot dur a qualsevol emplaçament de la ciutat que ho requerisca», explica el regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA, Jordi Peris.

En la categoria “Service Innovation Grant”, els projectes guanyadors han estat «EE+» i «Tourist Verd». «EE+» és un projecte de gestió d’eficiència energètica en edificis i mesura de la qualitat de l’aire. Entre les propostes que es tenen en compte hi ha la possibilitat d’agafar un centre de persones majors i mesurar el confort ambiental a través de sensors i un sistema d’informacions i alarmes que enregistren la temperatura, humitat, etc. «A partir de les conclusions es prendran les mesures correctives pertinents per a millorar les condicions de l’edifici», apunta Peris.

Finalment, «Tourist Verd» és un sistema de lloguer de bicicletes elèctriques, els carregadors de les quals s’alimenten d’energia solar. El pilot constarà inicialment de quatre bicicletes.

InnDEA València ha destinat un total de 42.000 euros per als projectes guanyadors; 21.700€ per a la modalitat “Experiment”, i 20.250€ per a la categoria de “Service Innovation Grant”·

Este concurs forma part del projecte Transition Cities impulsat per Climate-KIC, iniciativa de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia que impulsa la innovació en la batalla contra el canvi climàtic. En este projecte europeu participa València juntament amb les ciutats de Birmingham, Bolonya, Mòdena, Budapest, Castelló, Frankfurt i Breslàvia.

El Concurs d’Idees Transition Cities 2016, segons ha explicat Peris, “és una iniciativa importantíssima en la implicació de tots i totes en la conscienciació de la batalla contra el canvi climàtic. Els projectes innovadors que se seleccionen ens ajudaran a construir la nostra estratègia i a aplicar-la en la nostra ciutat».

tags

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =

imed hospitales
trobades escola valenciana
oceanografic aniversario
mas mislata