El Club de Motociclisme Champi Competició, el primer equip íntegrament femení

El Club valencià va rebre 60.000 euros de la Diputació en 2016 i tornarà a entrar enguany en el programa d'ajudes a clubs esportius d'elit

Guardar

champi-1
champi-1

El primer equip de motociclisme íntegrament femení és valencià i porta el nom de l'excampió del món de 80 cc, Champi Ferrers. Dones enginyeres, mecàniques i pilots que des del passat any han convertit en realitat el que “semblava una utopia”, com assenyala Raquel Bartual, una de les enginyeres del Champi Women Racing.

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, té clar que “en una terra que compta amb el millor planter de pilots del món, és un deure de les institucions, com està fent aquesta Corporació, concedir ajudes a la Cuna de Campeones i a projectes com aquest equip únic en el món, ja que fomentem l'esport i la igualtat al mateix temps”.

El promotor del projecte és ‘Champi’ Herreros, que explica l'objectiu d'aquest equip femení de motos amb seu en el Box 28 del Circuit de la Comunitat Valenciana: “Estem fent una senda perquè el dia de demà es convertisca en una autopista per a totes les dones”. Eixa senda arranca amb la participació en el Campionat d'Espanya de Velocitat i no contempla un altre límit que derrocar les barreres de la igualtat en aquest esport.

Les primeres a recórrer el camí en el qual s'endinsa Champi, el Circuit i la Diputació de València, que el passat any va subvencionar a l'equip amb 60.000 euros i enguany tornarà a incloure-ho en el programa d'ajudes a clubs esportius d'elit, han sigut Paquita Ruiz i Mari Calero, dues pilots experimentades en competicions d'àmbit nacional.

Paquita va ser campiona d'Espanya de Velocitat Femenina en Open 600, i Mari Calero en Amateur 600. Ambdues representen al Champi Women Racing en la Copa d'Espanya de Velocitat Femenina, i Paquita Ruiz també participa en el campionat d'Espanya de Velocitat, en el qual competeixen homes i dones. Aquesta subvenció se suma als més de 300.000 euros amb els quals la Diputació beca a més d'una trentena de pilots valencians de la Cuna de Campeones.

 

Igualtat efectiva

L'obsessió de l'àrea d'Igualtat de la Diputació, amb Isabel García al capdavant, és acabar amb les diferències de gènere en el món de l'esport, en la cerca “d’una igualtat real i efectiva”. En eixa línia, la institució ve recolzant a clubs femenins de bàsquet, handbol, hoquei, judo i futbol, ha llançat la primera Volta Ciclista de Dones, fomenta la participació de la dona en les carreres populars i la pilota i ha organitzat el primer congrés estatal ‘Mujeres y Deporte’.

En paraules de Jorge Rodríguez, “tractem de ser coherents amb una línia que ja vam encetar amb la potenciació de l'esport femení en qualsevol disciplina”. En el cas concret del motociclisme, Isabel García destaca que “la idea de Champi és espectacular, perquè no solament és un equip íntegrament femení sinó que competeix a un gran nivell”.

Tots estan convençuts que l'aposta de Champi, amb el recolzament de la Diputació i el Circuit, té una meta realitzable. Tant el president de la Diputació com la diputada d'Igualtat, el propi Champi, els responsables del Circuit i les pilots saben que aquest projecte és només el punt de partida, però l'essència és també compartida: “És igual ser home o dona, al final ajustar peces és una qüestió dinamomètrica”, defensen les enginyeres del primer equip femení de la història del motociclisme.

Arxivat a:

Destacats