El Centre de Coordinació d'Emergències decreta preemergència nivell taronja per fenòmens costaners en tota la Comunitat Valenciana

Guardar

pluges València
pluges València

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana (CCE), ha decretat la preemergència nivell taronja per fenòmens costaners en tota la Comunitat Valenciana sobre la base de l'avís elaborat per l'Agència Estatal de Meteorologia, en el qual es preveu un episodi que implica la combinació de pluges persistents, forts vents i onatge.

El CCE ha enviat un butlletí informatiu als municipis afectats per aquesta climatologia adversa. A més, ha comunicat la situació meteorològica als organismes d'emergències i serveis públics perquè estiguen preparats i adopten les mesures preventives necessàries. En funció de l'evolució de la situació de preemergència està previst el reforç de la sala d'atenció de trucades del telèfon 112 fins en un 25%.

AEMET ha establit l'avís nivell groc per pluges en el litoral nord de la Comunitat Valenciana des de les 18 hores del divendres fins a les 00.00 del dissabte, 17 de desembre.

Què fer davant un temporal per marítim

- Precaució en la carretera:

· Si és possible, evitar circular. Usar preferentment el transport públic i, en cas d'haver d'eixir, informar-se de la predicció meteorològica.

· Reduir la velocitat a límits de seguretat doncs un colp de vent pot desviar de la trajectòria.

· Les motos i els vehicles de grans dimensions que ofereixen una gran superfície de contacte amb el vent (camions, furgonetes, vehicles amb remolc o roulottes) corren el perill de bolcar davant vents transversals.

- En platges i zones costaneres:

· Utilitzar les rutes alternatives quan l'autoritat local senyalitze carrers, camins i passejos marítims que queden temporalment tallats per l'onatge.

· Evitar passejar o pescar des de límits costaners, especialment espigons i zones acantilades.

· En cas d'emergència, cridar al telèfon 112.

- En l'àmbit marítim:

· Mantenir-se informat de la previsió de l'estat de la mar a través de les dades facilitades per confraries pesqueres, clubs nàutics, Capitania Marítima o Salvament Marítim.

· Assegurar l'amarre correcte d'embarcacions.

-Evitar eixir a navegar i realitzar esports aquàtics (windsurf, piragüisme, bussege...). En tot cas, fer-ho en condicions de seguretat i informant tercers de ruta i durada prevista.

· Si es troba amb problemes navegant, sol·licitar ajuda a través dels mitjans de SOS marítim (ràdio o telèfon 900.202.202) o a través del telèfon d'emergències 112.

Destacats