caixa popular

Educació ja registra prop de 200.000 sol·licituds per a la segona fase del programa #XarxaLlibres i la creació del Banc de Llibres

25/06/2016 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha registrat, fins al moment, un total de 198.615 sol·licituds per a participar en la segona fase de #XarxaLlibres i en la creació del Banc de Llibres. D’aquestes sol·licituds, 57.040 corresponen a la província d’Alacant, 27.904 a la de Castelló i 113.671 a la de València.

Cal recordar que el programa #XarxaLlibres està dirigit a l’alumnat d’Educació Especial, Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica matriculat en centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana.

La creació dels bancs de llibres és l’objectiu final del programa per a garantir la gratuïtat dels llibres i els materials curriculars i, al mateix temps, complir amb l’objectiu pedagògic d’involucrar l’alumnat i tota la comunitat educativa en el bon ús dels materials, des de valors com la solidaritat i la coresponsabilitat. Una vegada constituïts els bancs de llibres, la dinàmica es repetirà cada curs escolar i l’alumnat haurà de tornar el material al banc en finalitzar el curs.

Les ajudes comprenen els llibres de text en format imprés, els llibres de text digitals susceptibles de ser reutilitzats, i el material curricular destinat a ser utilitzat per l’alumnat.

La quantia individual de l’ajuda per alumne/a es va establir en un màxim de 200 euros i per a això s’han desenvolupat dues fases: fins als primers 100 euros es van rebre amb l’aportació del justificant de compra en l’ajuntament corresponent; i fins als 100 euros restants es faran efectius quan es tornen els llibres de text en bon estat en finalitzar el present el curs 2015-2016.

Les famílies que van decidir no sol·licitar l’ajuda tenen la possibilitat de participar en el banc de llibres. Per a això, només han de depositar en el centre els llibres que han utilitzat els seus fills i filles aquest curs i d’aquesta manera es beneficiaran del banc de llibres del seu centre el pròxim curs.

Per als cursos de 1r i 2n de Primària, a causa de l’especificitat del material utilitzat en aquests cursos, s’emetrà un xec-llibre per a cada alumne o alumna en els mateixos centres i s’entregarà a les famílies perquè adquirisquen els llibres de text. L’import màxim abonat serà de 160 euros.

tags


feria tomate perelló

Més notícies

campaña prevencion suicidio

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 3 =

imed hospitales
oceanografic aniversario
mas mislata