Doblet d'Alon Day en el València NASCAR Fest del Circuit Ricardo Tormo

18.500 espectadors a Xest

Alon-Day-Podium-Valencia-NASCAR-Fest

L'israelià Alon Day va aconseguir el triomf en la segona carrera de les Whelen NASCAR Euroseries que es va celebrar en el Circuit Ricardo Tormo este cap de setmana la seua única cita a Espanya. El pilot de Chevrolet tanca així el cap de setmana perfecte amb la Pole Position i dues victòries que li situen en el lideratge de la general del campionat.

Day va tenir més problemes dels previstos en l'eixida, però en la segona volta va agafar el lideratge de la prova després d'un avançament sobre el belga Marc Goossens (Chevrolet SS). Un accident en el centre de l'escamot obligava a l'adreça de carrera a traure a la pista el primer Safety Car de la carrera i en la represa Alon Day mantenia la primera plaça amb Anthony Kumpen (Chevrolet SS) i el malagueny Salvador Tineo (Chevrolet SS) al seu deixant.

Però l'espanyol durava poc en els llocs de cap i després d'un incident en el qual es veia involucrat, el cotxe de seguretat havia de tornar a la pista. El valencià Borja García (Ford Mustang) va escalar fins a la tercera plaça, però en les voltes finals perdó la seua posició contra el francés Frederic Gabillon (Toyota) i el belga Stienes Longin (Chevrolet SS) que van ser tercer i quart respectivament.

En la categoria d'Elite 2 la victòria va ser per al francés Wilfried Boucenna (Ford Mustang), que tancava el cap de setmana a València amb un doblet per davant de l'italià Nicholas Risitano i del francés Florian Venturi. Carmen Boix (Ford Mustang) va ser la millor de les xiques en pista després d'acabar en la 12 posició dels 28 cotxes de la graella. La pilot, que compta amb el patrocini de la Diputació de València, es mostrava satisfeta "encara que les coses podien haver anat un poc millor, m'ho he passat molt bé en pista" ha assenyalat la valenciana.

Miguel Villaceros i Luigi Mazzali van ser els vencedors de les dues carreres de la Copa Kobe que, per primera vegada, es disputaven en el Circuit Ricardo Tormo sobre el xicotet Toyota Aygo.

Molt més que carreres

Més de 18.500 persones van assistir este cap de setmana les València NASCAR Fest que "es consolida com una de les grans apostes del Circuit Ricardo Tormo en oci per a tota la família" tal com assenyalava el director general del Circuit Gonzalo Gobert.

L'holandés Klaas Zwart realitzava la seua segona temptativa sobre la volta ràpida del Circuit Ricardo Tormo que va signar en 1.13.114 el polonés Robert Kubica durant els últims entrenaments col·lectius de Fórmula 1 que es van celebrar en 2011. Després de tres voltes a la pista l'holandés, de 67 anys, no aconseguia rebaixar el temps i tornava a boxes entre els aplaudiments del públic.

La pròxima prova de les Whelen NASCAR Euroseries tindrà lloc el 19 i 20 de maig en el circuit italià de Franciacorta. El Circuit Ricardo Tormo tornarà a convocar als afeccionats en només dues setmanes el 28 i 29 d'abril per a la segona prova puntuable del FIM CEV Repsol de motociclisme.