Diputació i Ateneu de València col·laboraran per a posar en valor la riquesa patrimonial i cultural d'aquestes institucions

L’objectiu és la internacionalització dels ateneus espanyols, aprofitant la presidència a nivell nacional que ostenta l’Ateneu Mercantil de València

Guardar

ateneo-mercantil
ateneo-mercantil

L'Àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València i l'Ateneu Mercantil col·laboraran en un projecte europeu per a posar en valor la riquesa cultural i patrimonial dels ateneus espanyols, aprofitant la presidència que en aquests moments ostenta el de València en territori nacional. “L'Ateneu constitueix un element referencial en la vida valenciana”, ha assenyalat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, qui ha reconegut tot el treball que l'associació cultural porta realitzant a la Comunitat Valenciana des de fa anys.

El principal objectiu d'aquesta col·laboració és afavorir la internacionalització dels ateneus a Europa, visibilitzant la seua activitat, així com difonent el seu valor patrimonial, cultural i artístic. En una reunió mantinguda en la seu de la Corporació provincial entre el responsable de l'Àrea i el gerent de l'Ateneu Mercantil, Miguel Aucejo, s'han abordat possibilitats de cooperació entre ambdues institucions, no solament en projectes europeus sinó també en la participació de la Diputació com a jurat en el Premi Ateneu StartUp Accelerator per a emprenedors.

L'Ateneu Mercantil és una institució cultural que va nàixer el 23 de març de 1879 per atendre les necessitats culturals i de formació dels empleats del comerç. Des de 1950, l'Ateneu ha sigut declarat d'Utilitat Pública i té la seua seu en la Plaça de l'Ajuntament. Compta amb prop de 3.000 socis, una biblioteca que alberga més de 52.000 volums i una hemeroteca amb capçaleres de periòdics des de 1790. Posseeix també una bona pinacoteca entre els fons de la qual es troben les pintures d'Antonio Cortina Farinós.

Destacats