La Diputació acomiada un any d'esport en Igualtat

El trabajo por el deporte en Igualdad da sus frutos en la alta participación femenina en las Carreras Populares o la primera partida de mujeres en el Trinquet de Pelayo

Guardar

isabel-garcia-asiste-al-la-1a-partida-femenina-de-raspall-en-pelayo-foto_abulaila-2
isabel-garcia-asiste-al-la-1a-partida-femenina-de-raspall-en-pelayo-foto_abulaila-2

Al llarg de 2016, la Diputació de València s'ha apuntat uns quants tants en la promoció de l'esport en Igualtat i inclusiu i l'ocupació de l'activitat física com a eina per a la transformació de la societat i la igualtat entre sexes.

En paraules de la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, “els eixos principals de la nostra actuació han sigut el foment i la promoció de l’esport base, participatiu i femení”.

L'Àrea de Joventut, Esports i Igualtat s'ha bolcat en el manteniment d'una cultura de l'esport valencià no solament a través de les subvencions a clubs i esportistes de la província, sinó també de la creació de certàmens, el suport constant al talent o la millora d'infraestructures esportives.

Exemple d'açò va ser l'aposta per la Tornada Ciclista a Espanya, en la qual la divuitena etapa va recórrer les comarques valencianes des de l'interior fins al litoral, amb eixida a Requena i meta a Gandia; un gran espectacle esportiu que va deixar un benefici econòmic de més de mig milió d'euros en la província, quadruplicant la inversió de la Diputació per a portar la carrera a València.

Sense abandonar el món del ciclisme, el segon esport amb més afició en terres valencianes després del futbol, l'àrea que dirigeix Isabel García ha sigut determinant en l'organització, al costat de la Federació autonòmica, de la primera Volta a València Fèmines, que es va disputar a la fi de maig en els municipis de la Pobla Llarga, Puçol i El Puig amb la participació d'un centenar de dones i gran assistència d'afeccionats.

La Diputació va recolzar també altres competicions amb una història naixent i gran projecció i recorregut en el futur, com la carrera 10K Femenina-Dia de la Dona Esportista, que va celebrar al març la seua segona edició. O esdeveniments com el recent Challenge Play for Women, una convenció pionera a Espanya que conjumina l'esport electrònic, una tendència en alça, amb la participació femenina.

I, per descomptat, es reforça la implicació en circuits esportius consolidats, com les Carreres Populars que veuen cada any incrementat el seu impacte en les diferents cites que tenen lloc en els municipis valencians, i que en el present exercici ha experimentat un creixement del 20% en la participació femenina, gràcies en bona mesura a l'acord de la Diputació amb l'associació ‘Nosaltres Esportistes’, que promou els hàbits esportius de la dona des d'un punt de vista lúdic.

L'acolliment dels esdeveniments esportius dirigits a les dones va en augment, com van demostrar els 8.000 afeccionats que es van donar cita en les graderies del Ciutat de València per a presenciar el derbi futbolístic entre a València CF i el Llevant UD femenins. La diputada Isabel García va acudir en representació de la Diputació, patró de la Fundació Alce UD Cent Anys, amb la qual l'ens provincial col·labora en pro de l'esport de base a través d'un conveni.

La relació de la diputada amb els responsables de tots dos clubs no és nova, doncs la institució ha col·laborat amb el València CF i el Llevant UD en diferents campanyes de sensibilització social contra la violència de gènere, o en accions solidàries com la de recaptar fons per als municipis afectats pels incendis del passat estiu.

I és que les ajudes als ens i les federacions esportives són una eina de canvi, gràcies als quals la Diputació sent com a seus els assoliments que es porten a casa els esportistes: aquest mateix mes, el València Club de Judo ha proclamat al seu equip femení campió d'Europa.

Fites com la primera partida de dones en la història del Trinquet de Pelayo, que van protagonitzar sis jugadores el passat mes d'abril, o els tornejos d'Hoquei 6 Nacions i Internacional Junior d'aquest esport minoritari són part de la “aposta per l'esport inclusiu i el suport a la participació femenina en totes les competicions i categories”, segons paraules de la diputada Isabel García.

Finalment, la Diputació ha destinat 4,1 milions d'euros a adequar i rehabilitar poliesportius i camps de futbol i construir pistes d'atletisme i parcs esportius, entre altres accions, en 34 municipis de la província, una actuació que abans de res serveix “per a vertebrar les comarques valencianes”, en paraules del president de l'ens provincial, Jorge Rodríguez.

Destacats